Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Glasba, gledališče ... in ves ta jazz

5 epizod

Glasba, gledališče ... in ves ta jazz

5 epizod


Predstavljamo muzikale domače in tuje produkcije.

15.10.2024

muzikal Hairspray (1)

Hairspray je ameriški muzikal, za katerega je glasbo zložil Marc Shaiman, scenarij pa sta spisala Mark O 'Donnell in Thom as Meehan. Predloga za muzikal je film Johna Watersa iz leta 1988, ki nosi enak naslov. Samo glasbo lahko označimo kot plesno glasbo iz 60-ih let prejšnjega stoletja s pridihom rhythm 'n 'bluesa. Zgodba je umeščena v leto 1962 in pripoveduje o telesno bolj okrogli najstnici Tracy Turnblad, katere sanje so plesni nastop v oddaji The Corny Collins Sho. Ko Tracy dobi priložnost nastopiti v oddaji, čez noč postane zvezdnica, a tu se bistvo muzikala Hairspray, ki je socialni komentar o nepravičnosti ameriške družbe v 60-ih letih prejšnjega stoletja, šele začne.


08.10.2024

Muzikal Vse je mogoče (2)

Dobrodošli v drugem dejanju muzikala Vse je mogoče, ki je postavljen na krov potniške čezoceanske ladje, ki pluje iz New Yorka v London in na kateri je tudi barska pevka Reno Sweeney (reno svini). Njen prijatelj Billy Crocker (bili kroker) je na ladji slepi potnik, tako zelo si namreč želi biti blizu svoje ljubezni Hope Harcourt (houp harkort), a težava je, da je Hope zaročena s premožnim lordom Evelynom Oakleightom (evelinom ouklijem). Del tega ljubezenskega trikotnika na luksuzni potniški ladji pa sta tudi javni sovražnik številka 13, Moonface Martin (munfejs martin) in njegova pajdašica Erma (erma). Ob pomoči preoblek, plešočih mornarjev in dobrega starega izsiljevanja Reno in Martin združita moči, da bi Billyju pomagala osvojiti Hope.


01.10.2024

Glasba, gledališče … in ves ta jazz

Oddaja o muzikalu tuje in domače produkcije.


24.09.2024

Muzikal Mali princ (2)

Po nasvetu geografa Mali princ obišče Zemljo, ki simbolizira vse že v prejšnji oddaji omenjene človeške lastnosti – simbolizira torej individualizem. V songu, ki je pred nami, pa Mali princ pripoveduje o padcu na Zemljo, ki se zgodi v Sahari. Puščava običajno pomeni nekaj suhega, praznega, tukaj pa simbolizira pisateljeve misli, ki se širijo ob pomoči Malega princa.


17.09.2024

Muzikal Mali princ (1)

Antoine de Saint-Exupery je svoje najbolj znano delo napisal med svojim bivanjem v newyorškem hotelu, prvič pa je izšlo leta 1943, leto dni pred njegovo smrtjo. Njegov namen je bil ustvariti otroško knjigo in jo opremiti s svojimi ilustracijami. Junak zgodbe je Mali princ, ki simbolizira nedolžnost, ljubezen, prijateljstvo in nenazadnje upanje. Skoznjo pisatelj tudi odraslim predstavi otroški, čist pogled na svet. Po omenjenem literarnem delu je nastal tudi istoimenski muzikal. Besedilo songov je spisala Elizabeth Anais, glasbo pa Richard Cocciante, avtor glasbe muzikala Notredamski zvonar, ki smo ga pred časom že predstavili. Današnje potovanje bo uvedel song To je klobuk ... Za odrasle res samo klobuk, za otroke pa boa, ki je požrla slona. Prav ta zgodbica pa ponazarja enega glavnih naukov knjige: Kdor hoče videti, mora gledati s srcem, kajti bistvo je očem nevidno.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov