Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Glasba, gledališče ... in ves ta jazz

4 epizod

Glasba, gledališče ... in ves ta jazz

4 epizod


Predstavljamo muzikale domače in tuje produkcije.

10.09.2024

Across the universe (3)

Across the Universe je angleško-ameriški glasbeni film, ki je nastal leta 2007. Zgodba filma so pravzaprav skladbe, ki so jih napisali člani liverpoolske glasbene skupine The Beatles. Skupina je pomembno vplivala na nastanek in razvoj poznejših glasbenih skupin tako v Veliki Britaniji kot po svetu. Beatli so imeli tudi sicer velik vpliv, sploh na mladino, ki se je po njihovem vzoru branila striženja las, klasičnih vzgojnih prijemov in preživelih tradicij. Od nastanka leta 1962 pa do danes so prodali, po nekaterih ocenah, več kot pol milijarde, spet po drugih pa več kot dve milijardi posnetkov. Beatli so slavo prvič okusili konec leta 1962 s svojo prvo uspešnico "Love Me Do". In od tistega trenutka naprej se je njihova slava samo še večala, dokler niso leta 1964 končno dosegli svetovne slave. Po razpadu skupine leta 1970 je vsak izmed članov ubral svojo uspešno glasbeno pot. McCartney in Starr sta še vedno glasbeno aktivna, Lennon je decembra leta 1980 umrl ustreljen, Harrison pa je novembra leta 2001 umrl zaradi pljučnega raka. A vrnimo se k filmu Across the U niverse, ki pripoveduje ljubezensko zgodbo, postaljeno v 60. leta prejšnjega stoletja, v leta, zaznamovana s protivojnimi protesti, z bojem za svobodo govora in človekovimi pravicami, in jasno tudi v čas rokenrola. Film nas vodi po Združenih državah, Vietnamu in Angliji, vseskozi pa je zaznamovan z glasbo tistega časa, z glasbo, ki jo je ustvarila glasbena skupina The Beatles.


03.09.2024

Across the Universe (2)

Across the Universe je glasbeni film, ki je v angleško-ameriško koprodukciji pod taktirko Julie Taymor nastal leta 2007. Zgodba filma so pravzaprav skladbe, ki so jih spisali člani liverpoolske glasbene skupine The Beatles. V filmu slišimo 33 skladb, v celoti ali pa le delno, ki so jih ustvarili Beatli. Prav vse skladbe so v letih od 1962 do 1969 ustvarili člani Beatlov (John L ennon, Paul McC artney, George Harrison in Ringo Starr).


27.08.2024

Across the universe (1)

Across the Universe je glasbeni film, ki je v angleško-ameriško koprodukciji pod taktirko Julie Taymor nastal leta 2007. Sama zgodba filma so pravzaprav skladbe, ki so jih spisali člani liverpoolske glasbene skupine The Beatles. Beatli veljajo za najpomembnejšo, najvplivnejšo in najuspešnejšo glasbeno skupino vseh časov. Skupina je pomembno vplivala na nastanek in razvoj poznejših glasbenih skupin tako v Veliki Britaniji kot po svetu. Imela tudi sicer velik vpliv, sploh na mladino, ki se je po vzoru Beatlov branila striženja las, klasičnih vzgojnih prijemov in preživelih tradicij. Od nastanka leta 1962 pa do danes so prodali, po nekaterih ocenah več kot pol milijarde, spet po drugih pa več kot 2 milijardi posnetkov.


20.08.2024

Sunset boulevard (2)

Tudi v tokratni oddaji bomo prisluhnili muzikalu, pod katerega glasbo se je podpisal slavni Andrew Lloyd Webber, ki je samo za glasbeno gledališče napisal glasbo za 13 muzikalov, avtorja scenarija in besedila pa Don Black in Christopher Hampton. Sunset Boulevard je musical, danes bomo stopili v njegovo drugo dejanje, ki je nastal po filmu z enakim naslovom iz leta 1950. Zgodba muzikala se vrti okoli Norme Desmond, zbledele zvezde nemega filma, ki v svoji propadajoči vili na slavnem Sunset Boulevard živi ujeta v preteklosti, vse dokler ne sreča mladega scenarista Joeja Gillisa, v katerem Norma prepozna priložnost za vnovično vrnitev na velika platna. Vmes se zgodi tudi ljubezen in končno tudi tragedija.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov