Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Druga jutranja kronika

18.08.2023

Osrednja jutranja informativna oddaja Druga jutranja kronika prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Je strnjena, verodostojna, zmeraj aktualna – in najbolj poslušana radijska oddaja v Sloveniji. Vsak dan ob 7.00 na Radiu Slovenija.


Jutranja kronika

11518 epizod


Osrednja jutranja informativna oddaja Druga jutranja kronika prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Je strnjena, verodostojna, zmeraj aktualna – in najbolj poslušana radijska oddaja v Sloveniji. Vsak dan ob 7.00 na Radiu Slovenija. Kot podkast so na voljo tudi oddaje Danes do 13h, Dogodki in odmevi, Po Sloveniji Radijski dnevnik in Zrcalo dneva. Naročite se lahko tudi na kratka poročila v podkastu Novice Radia Slovenija.

Druga jutranja kronika

18.08.2023

Osrednja jutranja informativna oddaja Druga jutranja kronika prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Je strnjena, verodostojna, zmeraj aktualna – in najbolj poslušana radijska oddaja v Sloveniji. Vsak dan ob 7.00 na Radiu Slovenija.


13.09.2024

Druga jutranja kronika 07:00

Osrednja jutranja informativna oddaja Druga jutranja kronika prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Je strnjena, verodostojna, zmeraj aktualna – in najbolj poslušana radijska oddaja v Sloveniji. Vsak dan ob 7.00 na Radiu Slovenija.


13.09.2024

Prva jutranja kronika 05:30

Prva jutranja informativna oddaja na Radiu Slovenija.


12.09.2024

Oranžno opozorilo zaradi nalivov ostaja v veljavi do jutri zjutraj

Agencija za okolje je zaradi možnosti obilnih padavin izdala oranžno opozorilo za vso državo do jutri zjutraj. Nevihte z nalivi in močnimi sunki vetra so bile ponoči predvsem na Primorskem, burno vremensko dogajanje pa se bo nadaljevalo ves dan. Nekaj drugih poudarkov oddaje: - V ospredju koalicijskega vrha na Brdu pri Kranju do zdaj opravljeno delo in rešitve za zdravstvo - Združeni narodi kritični do novih izraelskih napadov na domnevno varna begunska taborišča v Gazi - Nasprotovanje kopanju litija v Srbiji združilo opozicijo, projektu nasprotuje več kot polovica prebivalcev - Termoelektrarna Šoštanj bo po stečaju prvega januarja postala javna služba, Šaleška dolina v skrbeh


12.09.2024

Na Brdu danes razširjen vrh koalicije

Drugi poudarki oddaje: Pomisleki glede interventnega zakona za TEŠ Nov sveženj ameriške pomoči Ukrajini Po treh mesecih se bo danes ndaljeval svetovni pokal v slalomu na divjih vodah


11.09.2024

Televizijsko soočenje ameriških predsedniških kandidatov, demokratke Harris in republikanca Trumpa, v skladu s pričakovanji obeh strani

Končalo se je prvo - in verjetno edino - televizijsko soočenje kandidatov za predsednika Združenih držav Amerike. Kamala Harris in Donald Trump sta svoji viziji Amerike predstavila v državnem ustavnem centru v FiladelfijI. Njuna razprava je bila ostra in kljub že pregovorni Trumpovi neustavljivosti umirjena. Trump je sicer govoril nekoliko dlje kot Harrisova, a je bila ta agresivnejša in je več časa namenila napadom na tekmeca. Druge teme: - Poljska trdi, da nemška uvedba nadzora na kopenskih mejah pomeni konec schengena. - Razdelitev resorjev nove Evropske komisije: kdo bo dobil najpomembnejše? - Slovenija želi z davčnimi olajšavami privabiti tujo in izseljeno delovno silo.


11.09.2024

Prva jutranja kronika 05:30

Prva jutranja informativna oddaja na Radiu Slovenija.


10.09.2024

Slovenija še brez zagotovil, da bo kandidatura Marte Kos za evropsko komisarko zadovoljila Ursulo von der Leyen

Po odstopu Tomaža Vesela od kandidature za evropskega komisarja bo vlada skušala predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen prepričati z Marto Kos, nekdanjo veleposlanico v Nemčiji in Švici, tudi podpredsednico Gibanja Svoboda, dokler se niso njihove politične poti razšle. Ko bo Marta Kos postala uradna kandidatka, bo izpolnjevala vsaj eno od meril, ki jih Ursula von der Layen pričakuje od komisarskih kandidatov - izkušnje na visoki politični funkciji v vladi ali vsaj diplomaciji oziroma v evropskih institucijah. Druge teme: - Nemčija od ponedeljka uvaja začasen nadzor na vseh kopenskih mejah. - Ukrajinski napad z brezpilotnimi letalniki nad Moskvo terjal tudi smrtno žrtev. - Trije zadetki Benjamina Šeška v mrežo kazahstanske nogometne reprezentance za skok Slovenije na prvo mesto v njeni skupini lige narodov.


10.09.2024

Opozicija prepričana, da je vlada klonila pod pritiski Bruslja

Včeraj je postalo jasno, da bo namesto Tomaža Vesela slovenska kandidatka za evropsko komisarko Marta Kos. Zagotovil, da bo njena kandidatura uspešna, Slovenija nima, opozicija pa je kritična do premierja Goloba, češ da je klonil po pritiskom predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, ki za dosego spolno uravnotežene komisarske ekipe očitno zahteva žensko kandidatko. Druge teme: - Nemčija zaradi migracij v nadzor na kopenskih mejah. - V nočnem izraelskem napadu na šotorsko naselje v Gazi ubitih najmanj 40 ljudi. - Slovenski nogometaši v ligi narodov zanesljivo premagali Kazahstan.


09.09.2024

Roglič s četrto zmago na Vuelti vpisal Slovenijo v zgodovino

Velika Britanija, Francija, Španija in Slovenija je četverica, katere kolesarji so v eni sezoni zmagali na vseh treh največjih dirkah. Potem ko je Tadej Pogačar osvojil Giro in Tour, je Primož Roglič sinoči Vuelto. To je bila njegova četrta zmaga na španski pentlji, s čimer je tudi izenačil rekord. V oddaji tudi o tem: - Vlada bo sporočila novo ime kandidata oziroma kandidatke za evropskega komisarja. Neuradno se omenja Tanjo Fajon, Marto Kos in Marjeto Jager. - Nato incidente z domnevnimi ruskimi droni, ki so konec tedna preleteli latvijski in romunski zračni prostor, označil za neodgovorne in nevarne. - V včerajšnjem streljanju v romskem naselju Šmihél ranjeni otrok ni v smrtni nevarnosti. 51-letni osumljenec je v pridržanju.


09.09.2024

Primož Roglič vnovič zmagovalec Vuelte

Primož Roglič je sinoči v Madridu že četrtič osvojil dirko po Španiji. Skupaj s Tadejem Pogačarjem, ki je dobil francoski Tour in italjanski Giro sta tako letos uspela osvojiti vse tri največje dirke v sezoni in Slovenijo dodobra zasidrala v vrhu tega športa. Tak podvig je do zdaj uspel le štirim državam. Druge teme: - Vlada po odstopu Vesela danes o novem komisarskem kandidatu, najverjetneje kandidatki. - Novi ruski napadi na Kijev; hudi spopadi v bližini mesta Pokrovsk. - V streljanju v Šmihelu poškodovan otrok, ki ni v smrtni nevarnosti.


08.09.2024

Množični protesti proti izraelski vladi: v Tel Avivu k premirju in izpustitvi talcev pozvalo približno pol milijona ljudi

Kolesarski as Primož Roglič je zelo blizu novemu uspehu, popoldne lahko znova postane kralj dirke po Španiji. Danes namreč kolesarje čaka še zadnja etapa, vožnja na čas. Kljub temu, da ima 34-letnik pred najbližjim zasledovalcem, Avstralcem Benom O'Connerjem, dve minuti in dve sekundi prednosti, ostaja previden. Drugi poudarki oddaje: - V Izraelu vse večji protesti za premirje v Gazi in izpustitev talcev. - Zahodni obveščevalci kritični do delovanja Irana in Kitajske. - V središču Kamnika danes povorka narodnih noš.


07.09.2024

Tomaž Vesel ne bo evropski komisar

Tomaž Vesel je umaknil svojo kandidaturo za položaj evropskega komisarja. Kot je pojasnil, imata s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen različne poglede na delovanje prihodnje sestave Evropske komisije. Vlada bo o novem predlogu kandidatke oziroma kandidata odločala v ponedeljek. Predsednica Komisije naj bi od Slovenije pričakovala ime kandidatke. V Jutranji kroniki tudi: - V Franciji danes protesti levice proti novi vladi in predsedniku Macronu. - Nastaja slovenska umetna inteligenca. Kdo bo odločal o njej? - Na prvi tekmi lige narodov naši nogometaši remizirali z Avstrijci


06.09.2024

Vlada potrdila odstranitev 50-ih poplavljenih objektov v Braslovčah

Vlada je potrdila nov sveženj sklepov o rušenju poplavljenih domov; gre za nujno odstranitev 50-ih objektov na območju Braslovč, ki so bili poškodovani v lanski ujmi. Ob tem pristojni razmišljajo, ali na seznam za rušenje dodati nove domove. Druge teme: - Evropska avtomobilska industrija zabredla v globoko krizo; prizadeti tudi slovenski dobavitelji. - Novi francoski premier Barnier v prvem nastopu razmere v Franciji označil za resne. - Slovenija paraolimpijske igre v Parizu končala z dvema kolajnama - zlato strelca Frančka Gorazda Tirška in bronasto lokostrelcev Žive Lavrinc in Dejana Fabčiča.


06.09.2024

Na območju Braslovč bodo odstanili še 50 objektov, poškodovanih v lanski ujmi.

Vlada je na včerajšnji seji sprejela sklep o nujni odstranitvi 50-ih objektov na območju Braslovč, ki so bili poškodovani v lanski ujmi. Vladna služba za obnovo po poplavah ocenjuje, da bi lahko ljudem prve odškodnine za objekte izplačali novembra. Ob tem pripravljajo dodaten seznam objektov za rušenje, so potrdili. V oddaji tudi: - Vladne vajeti v Franciji prevzel Michel Barnier. - Požar pod Poreznom za zdaj pogašen. - V najstarejšem mestu pri nas bodo okno v preteklost odprle Grajske igre.


05.09.2024

Vlada TEŠ-a ne želi reševati z davkoplačevalskim denarjem

Osnutek interventnega zakona za TEŠ bi lahko bil pripravljen še ta mesec, poudarjajo pristojni. Ne le začasne rešitve, nujni so dolgoročni ukrepi, pozivajo predstavniki zaposlenih v šoštanjski termoelekratni in premogovniku Velenje. Druge teme: - Na čelu uprave RTV Natalija Gorščak. Napoveduje postopno integracijo in reorganizacijo. - Krepitev varnosti v Evropi. Svoje vojaške zmogljivosti bo povečala tudi Avstrija. - Sinočnji požar v Mariboru uničil dve stanovanji. Nekaj stanovalcev je poiskalo zdravniško pomoč.


05.09.2024

Svet RTV imenoval novo predsednico uprave zavoda.

Naša hiša je včeraj dobila novo predsednico uprave zavoda. Svet Radiotelevizije je na položaj imenoval Natalijo Gorščak, zdajšnjo vršilko dolžnosti predsednika uprave. Zanjo je glasovalo 11 svetnikov, za direktorja radia Mirka Štularja štirje. Tretji kandidat, direktor Nove24 TV Boris Tomašič, pa ni dobil nobenega glasu. Gorščakova bo svoj štiriletni mandat začela danes. V oddaji tudi: - Napadi na Zahodnem bregu tudi to noč niso obmolknili. - Policija krepi navzočnost v Šentjerneju. - V Brežicah bodo Grajski park pomladili in uredili še do konca leta.


04.09.2024

Država bo z interventnim zakonom reševala TEŠ pred stečajem

Država si glede reševanja Termoelektrarne Šoštanj, ki ji grozi stečaj, kupuje čas z intervencijskim zakonom. Po besedah okoljskega ministra Bojana Kumra sta glavna cilja ohranitev delovnih mest in nizkih cen ogrevanja. Druge teme: - Slovenija ta mesec na čelu Varnostnega sveta: med glavnimi temami konflikti, enakopravnost in podnebje - Pravica do oskrbovalca družinskega člana: zaradi dolgotrajnega procesa stoji več sto prošenj - Napet boj za zmago na kolesarski dirki po Španiji: Roglič le še pet sekund za rdečo majico


04.09.2024

Termoelektrarna Šoštanj vse bolj tone v rdeče številke

V javnosti se vrstijo odzivi na včerajšnje sporočilo ministrstva za okolje, podnebje in energijo o velikih finančnih težavah Termoelektrarne Šoštanj, ki jih namerava država reševati z intervencijskim zakonom. V oddaji tudi o tem: - Začetek predsedovanja Slovenije Varnostnemu svetu Združenih narodov - Na Gorenjskem izvedli več pomembnih naložb v vrtce - Goriška knjižnica po skoraj 20-ih letih dobila nov bibliobus


03.09.2024

Blejski strateški forum: soočenje mnenj o Gazi in mirovniški protest proti Izraelu

Blejski strateški forum je prvi dan zaznamovalo soočenje mnenj o dogajanju v Gazi. Slovenija želi, tudi kot ta mesec predsedujoča Varnostnemu svetu Združenih narodov, spodbuditi prizadevanja za premirje v Gazi. Izraelske oblasti kljub protestom ne popuščajo glede svojih zahtev. Drugi poudarki oddaje: - Novo šolsko leto: premalo učiteljev in - za številne šolarje - preveč obveznosti. - Začetek literarnega festivala Vilenica: v središču bo vprašanje umetne inteligence. - Zadnji teden kolesarske dirke po Španiji: Roglič lovi minuto zaostanka za O'Connorjem.


03.09.2024

Prvi dan mednarodnega foruma na Bledu v znamenju razprav o vojni v Gazi

Na Bledu se bo danes nadaljeval in končal mednarodni strateški forum. Udeleženci so prvi dan največ pozornosti namenili vojni v Ukrajini in Gazi, razmeram v Rusiji in širitvi Evropske unije. V razpravah o vojni v Gazi je bilo slišati številne pozive k sklenitvi dogovora o premirju. V oddaji tudi o tem: - Izraelski premier Netanjahu vztraja pri nadzoru nad koridorjem vzdolž meje med Egiptom in Gazo - V občini Mirna Peč velik interes za gradnjo novih stanovanj - Notranjski muzej bo v okviru prenove dobil novo streho in dodatne razstavne prostore


Stran 1 od 576
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov