Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Jutranjik

05.07.2022



Jutranjik

3239 epizod

Jutranjik

3239 epizod


Ažurne, jasne, verodostojne in celovite informacije o dogajanju pri nas in po svetu. Stik z informacijo na Radiu Koper. Že zgodaj zjutraj.

Jutranjik

05.07.2022



05.09.2024

Bojan Križaj bo bovškim svetnikom predstavil načrt za oživitev Kanina

Bovškim svetnikom se bodo danes spet predstavili morebitni vlagatelji v gorski center Kanin. Konzorcij Promotor na čelu z goriškim podjetnikom Ivanom Fornazaričem, ki že dolgo živi in dela v Dubaju, se je svetnikom predstavil že sredi julija, tokrat pa na sejo prihaja Bojan Križaj s svojo ekipo - srbskim podjetjem Ri-komerc. Ostali poudarki oddaje: - Natalija Gorščak je od danes predsednica uprave RTV Slovenija s polnimi pooblastili. - Ameriške oblasti pripravljajo nov predlog za končanje konflikta v Gazi. - Vse več primerov bolezni, ki jih prenašajo klopi, opažajo tudi v veterinarskih ambulantah.


04.09.2024

Bo TEŠ pred stečajem rešil interventni zakon?

Finančno stanje Termoelektrarne Šoštanj se je zaostrilo do te mere, da mu brez ukrepanja države z letom 2025 grozi stečaj. Razmere želijo na resornem ministrstvu reševati z interventnim zakonom, ki bi zagotovil javno službo za oskrbo s toploto. Ukrepanje države je nujno, saj Holding slovenske elektrarne družbe zaradi pravil Evropske unije ne more več financirati. V oddaji tudi o tem: - Vlada jutri obravnavala predlog novele zakona o dedovanju; pobudo sta dala Mestna občina Koper in Vrhovno sodišče. - V novogoriški mestni občini bodo v letošnjem šolskem letu izvedli nekaj večjih naložb v osnovnih šolah. - Na Debelem rtiču se zaključuje 15. Rotarijski kamp za otroke s posebnimi potrebami. - Na kolesarski dirki po Španiji je danes na sporedu 17-ta etapa.


03.09.2024

Je GO!2025 prezrl osrednjo glasbeno ustanovo na Goriškem?

Kulturni dom Nova Gorica je v javnem pismu opozoril na po njegovem mnenju nespoštljiv in izključevalen odnos javnega zavoda GO! 2025. V program evropske prestolnice kulture ni uvrstil mednarodnega tekmovanja klasičnega saksofona. Po mnenju Kulturnega doma gre za nepopravljivo škodo, saj se Nova Gorica s tem dogodkom uvršča med najpomembnejša tekmovanja v svetu klasičnega saksofona. V oddaji tudi o tem: - Na Bledu se bo zaključil Strateški forum. - Slovenija bo uradno prevzela enomesečno predsedovanje Varnostnemu svetu Združenih narodov. - Začel se je Literarni festival Vilenica. - V Tržaškem zalivu opazili jato 100 barakud.


02.09.2024

Novo šolsko leto prinaša številne novosti

Osnovnošolci in dijaki so včeraj uživali zadnji dan poletnih počitnic, danes pa jih čaka prvi šolski dan. Izzivov na ravni vzgoje in izobraževanja ne manjka, celoten sistem je pred pragom obsežnih sprememb, nekatere se uvajajo že z današnjim dnem. Na območju novogoriške mestne občine bo danes učilnice v osmih osnovnih šolah napolnilo 2.800 učencev. Kot vsako leto pa je ospredju varnost otrok na poti v šolo. V oddaji tudi o tem: -Začenja se Blejski strateški forum, ki velja za osrednji slovenski zunanjepolitični dogodek. -Knjižni festival Mesto knjige letos ubran na temo spomina. -Nogometaši Kopra remizirali s Celjem, Primorje pa je izgubilo v Mariboru.


30.08.2024

Začenjano se 59. Študijski dnevi Draga

Popoldne se bodo z okroglo mizo na temo klasične kulture v času umetne inteligence začeli 59. Študijski dnevi Draga. Tradicionalno tridnevno srečanje, ki ga prireja Društvo slovenskih izobražencev, je na Opčinah zaživelo v 60-tih letih prejšnjega stoletja in ponudilo prostor odprtega dialoga tik za tedanjo železno zaveso. Razprave bodo tudi tokrat posvečene aktualnim tematikam. V oddaji pa še: - Policija glede romske problematike dela dobro, zagotavlja notranji minister. - Izrael naj bi se strinjal z več ločenimi tridnevnimi človekoljubnimi prekinitvami ognja. - Brv čez reko Sočo pri kampu Lazar na Kobariškem do nadaljnjega zaradi nevarnosti ostaja zaprta. - V Ankaranu se družijo mladi gledališki igralci in lutkarji s Koroške.


29.08.2024

Učiteljev ponekod ni dovolj

Že nekaj let se na šolah soočajo s pomanjkanjem učiteljev. Pred novim šolskim letom so na nekaterih primorskih šolah kadrovske stiske reševali z reorganizacijo dela in prerazporeditvijo učiteljev. Velik organizacijski zalogaj pa pričakujejo tudi zaradi razširjenega programom, ki ga bodo na šolah uvajali postopoma. V oddaji tudi o tem: - Vlada napoveduje več ukrepov glede romske problematike. - Na letališču Portorož letos pristalo več večjih poslovnih letal. - V Parizu so se začele paraolimpijske igre, največji dogodek za športnike invalide.


28.08.2024

Vlada bo obravnavala nov davčni sveženj

Nov davčni sveženj prinaša davčne spodbude za privabljanje ključnih kadrov in zagonska podjetja, zaostritev pogojev za sp-je oziroma normirance ter višja obdavčitev sladkih in alkoholnih pijač. Gospodarstveniki opozarjajo, da so razvojne spodbude prešibke in omejene na zgolj nekatere skupine, predlogi pa ne odgovarjajo na ključne izzive kot je davčna obremenitev dela. V oddaji tudi o tem: -Kaj prinaša naložba za oživitev starega pristanišča v Trstu? -Prve oljke že pobrali in predelali v olje. -Račiška pečina pri Podgradu na seznamu geoloških dediščin. -Začele se bodo paraolimpijske igre.


27.08.2024

Primorski kmetje se to poletje spet soočajo s sušo

Večina padavin je letos poleti obšla slovensko Istro. Pred dobrim tednom je sicer padlo nekaj dežja, a dosti premalo, da bi voda namočila presušeno zemljo in kmetom prinesla nekaj olajšanja. Kakšna kaplja več je padla drugod po Primorski, a tudi tam ne dovolj. V oddaji tudi o tem: - Občina Kobarid še zaostrila pravila za nakup dovolilnic za uporabo vstopno-izstopnih mest. - Bolnišnice in ministrstvo bodo na sestanku iskali rešitve glede pomanjkanja radiologov. - Združeni narodi so začasno ustavili humanitarne operacije v Gazi.


26.08.2024

Ali lahko organizatorji omejijo prost dostop do vode?

Potem ko so se zaključili festivali na tolminskem Sotočju, je tam spet zaživel bar s spremljevalno ponudbo, območje pa je ponovno dostopno vsakomur. Prav prost dostop do vode je marsikdaj kamen spotike, saj je v času festivalov Sotočje dostopno zgolj obiskovalcem, ki plačajo vstopnico, od letos pa tudi prebivalcem s stalnim prebivališčem v Občini Tolmin. Tisti z začasnim prebivališčem, izletniki in turisti pa v času festivalov z ene strani do Sotočja ne morejo. Letos so na ta račun na inšpektoratu za naravne vire in prostor prejeli tudi dve prijavi zoper organizatorje V oddaji tudi o tem: - Napotnice do specialista po novem ne bodo več časovno omejene. - Zaradi pomanjkanja v vodovodnem sistemu v Plavah ni pitne vode. - Rumene boje označujejo morsko mejo Krajinskega parka Debeli rtič: kršitev je že manj. - Ajdovsko Primorje je na gostovanju presenetilo državne prvake iz Celja.


23.08.2024

V koprskem pristanišču okrepili pretovor in dobiček

Prvo polletje je bilo za Luko Koper poslovno uspešno. Kljub postopnemu ohlajanju gospodarstva in neugodnim razmeram v Rdečem morju pretovor postopoma narašča. To se pozna zlasti pri kontejnerjih, kjer so skoraj na ravni lanskoletnega pretovora. V oddaji pa še: - Novo najdeno bombo v Novi Gorici naj bi odstranili že to nedeljo, na območju velja omejitev gibanja. - Na vrsti je jesenki rok mature. - V Kopru se danes začenja 4. mednarodni otroški festival 'Pri svetilniku v avgustu'.


22.08.2024

Občina Bovec še vedno čaka na odgovor države glede Kanina

Občina Bovec še vedno čaka na odgovor države glede prihodnosti Kanina. Pred dobrim mesecem je pristojna ministrstva prosila za navodila, kaj bi morala občina storiti, da bi država lahko pomagala s svojim vložkom. Julija so začeli veljati novi vozni redi medkrajevnih avtobusov. Z njim je novoustanovljena Družba za upravljanje javnega potniškega prometa povečala število prevozov in frekvenc med posameznimi kraji. Iz Nove Gorice do Kopra, na primer, obstaja neposredna avtobusna linija, vendar jo potniki na informacijskih portalih ne najdejo. Kako je to mogoče? V oddaji tudi o tem: - Danes pravna združitev bank SKB in Nova KBM v banko OTP. - Tim Walz uradno sprejel podpredsedniško nominacijo stranke. - Študentska prehrana z novim razpisom dostopnejša in bolj zdrava. - V paraolimpijsko vas v Parizu so prispeli prvi športniki, tudi slovenski.


21.08.2024

Tudi v slovenski Istri porast okužb s covidom

V nekaterih zdravstvenih zavodih v slovenski Istri so avgusta zaznali nekoliko povečano število okužb s covidom. Predvidevajo, da gre za posledico dopustniškega časa, ko se ljudje pogosteje družijo ali se zadržujejo v zaprtih klimatiziranih, toda obljudenih prostorih. Obenem pa je skrb za higieno rok najverjetneje manjša. Izolska bolnišnica je preventivno že nekoliko omejila obiske. Zanimanja za cepljenje v tem trenutku ni, pa pravijo v koprskem zdravstvenem domu. Ostali poudarki oddaje: - V Vrtojbi slovesno odprli dolgo pričakovano krožišče. - Tudi Piran bo vendarle dobil območja kopalnih voda. - Primož Roglič na peto etapo dirke po Španiji odhaja v majici vodilnega.


20.08.2024

Začetek trgatve na Primorskem; obeta se kakovostno odličen pridelek grozdja

Vinogradniki v slovenski Istri, Vipavski dolini, Brdih in tudi na Krasu so začeli z obiranjem grozdja za penine po petnajstem avgustu ali že prej, za ostala vina pa se bodo trgači odpravili v vinograde v tem tednu. Tako po oceni stroke kot samih vinogradnikov, se letos obeta kakovostno dober letnik, količinsko pa manjši pridelek glede na večletno povprečje. V oddaji tudi o tem: - Predsednica republike Pirc Musar na prvem državniškem obisku v Mongoliji. - Objavljen bo seznam prostih mest za drugi rok vpisa v dodiplomske študije. - Univerza na Primorskem za študij medicine išče sodelovanje tudi z zavodi v Posočju.


19.08.2024

Namakalni sistem Vogršček deluje nemoteno, kmetje končno zadovoljni

Namakalni sistem Vogršček po več letih nenehnih okvar deluje nemoteno. Pet občin, ki z njim upravljajo, mora zdaj zagotoviti še posodobitev več kot 150 kilometrov dolgega namakalnega razvoda. A popolna obnova bo terjala več milijonov evrov Po včerajšnjih neurjih Agencija za okolje tudi danes svari pred močnejšimi nalivi predvsem na jugovzhodu države, kjer velja oranžno opozorilo. V oddaji tudi o tem: - V Chicagu se začenja Demokratska nacionalna konvencija. - Ob dnevu humanitarnosti pozivi h končanju kršitev mednarodnega prava in nekaznovanosti. - Informacijska tabla ozavešča obiskovalce portoroške plaže o pomenu morskih travnikov. - Zadnji dve tekmi 5. kroga prve slovenske nogometne lige sta se zaključili brez zmagovalca.


16.08.2024

Največje povpraševanje po delavcih v gostinstvu in turizmu

Maja letos se je število registriranih brezposelnih na območju koprske območne službe Zavoda za zaposlovanje prvič spustilo po 3 tisoč in vse od takrat vztraja pod to mejo. Na zavodu poleg rekordno nizke brezposelnosti beležijo pozitivne premike tudi v gostinstvu in turizmu, kjer se je v zadnjih letih občutno povečalo zaposlovanje za nedoločen čas. Ostali poudarki oddaje: - V katarski prestolnici Doha se bodo nadaljevala mirovna pogajanja o prekinitvi ognja v Gazi. - Prihranek ajdovske sončne skupnosti zaenkrat znaša več kot 4000 evrov. - Še danes je čas za oddajo prošenj za bivanje v študentskih domovih in pri zasebnikih.


14.08.2024

Koper navdušeno sprejel olimpijce

Slovenske dobitnike kolajn na Olimpijskih igrah v Parizu so včeraj pozdravili še v domačih krajih. Zlato Janjo Garnbret je množica pričakala tako v njenem Šmartnem kot v središču Slovenj Gradca. Tudi Koperje navdušeno sprejel olimpijce, med njimi zlato Andrejo Leški in srebrnega Tonija Vodiška. V oddaji tudi o tem: - Požari v bližini Atenen so pod nadzorom. - Uprava za zaščito in reševanje v Sežani gradi center za velike požare v naravnem okolju. - Vipavska občina želi na javnem razpisu podeliti stavbno pravico za Podskalo.


13.08.2024

V Zdravstvenem domu Idrija poleti deluje le nadomestna ambulanta

V Zdravstvenem domu Idrija so zaradi splošnega pomanjkanja zdravnikov in dodatnih odsotnosti zaradi dopustov poleti reorganizirali delo v splošnih ambulantah. V juliju in avgustu deluje tako imenovana nadomestna ambulanta, v kateri izmenično delujejo razpoložljivi zdravniki in specializanti družinske medicine. Za optimalno organizacijo dela bi v tem trenutku potrebovali vsaj še štiri zdravnike. V oddaji tudi o tem: - V Beli hiši opozarjajo, da bi lahko Iran še ta teden izvedel niz napadov na Izrael. - Občina Ajdovščina mora racionalizirati načrtovani zdravstveni center. - Veličasten sprejem za slovenske olimpijke in olimpijce v Ljubljani.


12.08.2024

V Parizu se se sinoči slovesno končale 33. poletne olimpijske igre

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je dejal, da so bile igre v Parizu v skladu s prenovljeno olimpijsko agendo: mlajše, bolj urbane, bolj vključujoče, bolj trajnostne. Slovensko zastavo sta nosila Pia Babnik in Toni Vodišek. V oddaji tudi o tem: -Za Univerzo na Primorskem veliko zanimanja, na nekaj smereh so vpis omejili. -Kanal ob Soči že 35 let dom prostega pada. -V Malem Lošinju se je včeraj zgodila huda nesreča, v kateri so umrli trije mornarji Jadrolinije.


09.08.2024

Toni Vodišek korak do zlate medalje

Slovenija lahko danes pride do druge medalje na olimpijskih igrah v Parizu. Koprčana Tonija Vodiška od zlata loči le ena zmaga v finalu. Premierni nastop jadralcev s padalom na tej veliki mednarodni športni prireditvi bi se moral končati že včeraj. Prvi današnji finalni plov pred obalo Marseilla je predviden malo po 12. uri. Nova Gorica pa je zgodovinsko povezana s francoskim mestom Saint-Denis. Ob dnevu slovenske kulture v Slovenski hiši v Parizu sta podpisali sporazum o sodelovanju na področju kulture, turizma in šolstva. V oddaji tudi o tem: - Kandidat za evropskega komisarja Tomaž Vesel pričakuje, da domači evropski poslanci ne bodo zapletali nadaljnjih postopkov imenovanja. - Ekipi Svetovne zdravstvene organizacije uspelo doseči bolnišnico Al Šifa na severu Gaze. - V predelu Trsta so nekaterim lokalom prepovedali obratovanje v nočnih urah. - Rokometna reprezentanca se bo v drevišnjem polfinalu pomerila z Dansko. V finalu mnogoboja v ritmični gimnastiki bo nastopila Jekaterina Vedenejeva.


08.08.2024

Kobilarno Lipica so v letošnjem letu zapustili že štirje izkušeni jahači

V Kobilarni Lipica se zadnja leta soočajo z velikim pomanjkanjem jahačev, učiteljev jahanja in trenerjev. Na domačem trgu je ta kader težko dobiti, pravijo v Lipici. Po drugi strani pa jahači iz Kobilarne tudi odhajajo. Kot pravi nekdanji lipiški učitelj jahanja so temu krivi neustrezni pogoji za delo, prenizke plače, slabi odnosi med zaposlenimi in pomanjkanje podpore vodstva kobilarne. V oddaji tudi o tem: - Kandidat za slovenskega evropskega komisarja Tomaž Vesel pred pristojnim odborom. - Na pogorišču v Portorožu izvajajo dela, ki bodo omogočila varno nadaljevanje kriminalistične preiskave. - Vodišek v boju za olimpijsko odličje - za zlató potrebuje le še eno zmago.


Stran 1 od 162
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov