Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Igralci pojejo: Janja Majzelj

07.08.2024

Veliko slovenskih igralk in igralcev tudi odlično poje. S svojim petjem so popestrili lepo število radijskih iger, pojejo v gledaliških uprizoritvah in na koncertih. V juliju in avgustu jih predstavljamo v terminu kratke radijske igre.


Kratka radijska igra

9 epizod


Radiofonska kratka forma je do petnajst minut dolga zvočna zgodba, ki je tematsko orientirana k človeku posamezniku, njegovim vsakdanjim zgodam in nezgodam. Vsebinsko in žanrsko je sila raznolika. Lahko je lahkotna ali resna. Je aktualna in zadeva posameznika danes, tukaj in zdaj.

Igralci pojejo: Janja Majzelj

07.08.2024

Veliko slovenskih igralk in igralcev tudi odlično poje. S svojim petjem so popestrili lepo število radijskih iger, pojejo v gledaliških uprizoritvah in na koncertih. V juliju in avgustu jih predstavljamo v terminu kratke radijske igre.


14.08.2024

Igralci pojejo: Boris Cavazza

Veliko slovenskih igralk in igralcev tudi odlično poje. S svojim petjem so popestrili lepo število radijskih iger, pojejo v gledaliških uprizoritvah in na koncertih. V juliju in avgustu jih predstavljamo v terminu kratke radijske igre.


10.08.2024

Stefano Benni: Očka bo na televiziji

Poseben večer pri Minardijevih. Vse je pripravljeno na veliki dogodek. Augusto Minardi, oče družine, se bo pojavil na televiziji. Na drugi strani ekrana se izriše vsa sprevrženost sodobnih medijev in absurdnost obsedenosti s pojavljanjem na televiziji, v katero je pogosto uperjena Bennijeva literarna satirična ost. Šestdelni cikel kratkih radijskih iger, nastalih po literarnih predlogah Stefana Bennija, nudi luciden vpogled v človeka današnjega časa, ki se pogosto potaplja v kaos in dezorientacijo. Odslikava celovitost medčloveških odnosov, ogosto pa je prebodena s satirično ostjo, ki uperjena proti sodobni družbi. Tako nas nasmeje in hkrati spodbuja k premisleku. Režiser, prirejevalec in dramaturg: Alen Jelen Prevajalec: Janko Petrovec Tonski mojster: Nejc Zupančič Glasbena oblikovalka: Darja Hlavka Godina Soseda Mariella – Jana Zupančič Sosed Mario – Gojmir Lešnjak Gojc Žena Lea – Damjana Černe Sin Patrizio – Martin Mlakar Hči Lucilla – Vesna Slapar Televizijska voditeljica – Tatjana Pirc Pripovedovalka in novinarka – Sabina Kogovšek Tehnik – Aleš Kranjec Augusto Minardi – Robert Prebil Komentator Sprizzo – Ludvik Bagari Senator Pricolli – Ivan Rupnik Igralka Maria Vedovia – Sara Dirnbek Režiser Paolo Clobucchi – Vladimir Jurc Zdravnica – Maša Grošelj Uredništvo igranega programa Posneto v studiih Radia Slovenija oktobra 2017.


03.08.2024

Stefano Benni: Zgodba bolhe s črnega psa

V zgodbi neodločnega moškega, ki nikoli ničesar ne dokonča, se ob ponavljajočem se vzorcu postopoma lušči medosebni odnos med pripovedovalko in protagonistom. Šestdelni cikel kratkih radijskih iger, nastalih po literarnih predlogah Stefana Bennija, ponuja luciden vpogled v človeka današnjega časa, ki se pogosto potaplja v kaos in dezorientacijo. Avtorjeva literarna in s tem tudi radijska dela zaznamujeta prefinjena naracija in duhovita satiričnost, usmerjena proti sodobni družbi; nasmejeta nas in hkrati spodbujata k premisleku. Režiser in dramaturg: Klemen Markovčič Prevajalec: Janko Petrovec Tonska mojstrica: Sonja Strenar Moški – Stane Tomazin Pripovedovalka – Janja Majzelj Uredništvo igranega programa. Posneto v studiih Radia Slovenija decembra 2017.


31.07.2024

Igralci pojejo: Jure Ivanušič

Veliko slovenskih igralk in igralcev tudi odlično poje. S svojim petjem so popestrili lepo število radijskih iger, pojejo v gledaliških uprizoritvah in na koncertih. V juliju in avgustu jih predstavljamo v terminu kratke radijske igre. Tokrat se boste lahko družili z igralcem in šansonjerjem Juretom Ivanušičem.


27.07.2024

Stefano Benni: Naključja

Kratka radijska igra raziskuje ozadje vljudnega in naučenega jezikovnega koda med zaljubljencema. Razen jezika je prav vse naključje, saj je odtujitev človeka od notranjega doživljanja tolikšna, da svojih lastnih čustev in občutij ne prepoznava in ne ve, kaj z njimi početi. So samo naključja, ki povzročajo zadrego, nerazumevanje, začudenje in strah. Šestdelni cikel kratkih radijskih iger, nastalih po literarnih predlogah Stefana Bennija, ponuja luciden vpogled v človeka današnjega časa, ki se pogosto potaplja v kaos in dezorientacijo. Avtorjeva literarna in posledično radijska dela zaznamujeta prefinjena naracija in duhovita satiričnost, ki uperjena proti sodobni družbi nasmeje in hkrati spodbuja k premisleku. Režiserka: Ana Krauthaker Prevajalec: Janko Petrovec Dramaturginja: Vilma Štritof Tonska mojstrica: Sonja Strenar Glasbeni oblikovalec: Luka Hočevar Gospod – Rok Kravanja Gospodična – Lena Hribar Uredništvo igranega programa Posneto v studiih Radia Slovenija januarja 2018


24.07.2024

Igralci pojejo: Duša Počkaj

Veliko slovenskih igralk in igralcev tudi odlično poje. S svojim petjem so popestrili lepo število radijskih iger, pojejo v gledaliških uprizoritvah in na koncertih. V juliju in avgustu jih predstavljamo v terminu kratke radijske igre. To pot bo pela Duša Počkaj.


20.07.2024

Fjodor Mihajlovič Dostojevski: Bobek

Ivan Ivanovič se sprehaja po pokopališču in postane priča nenavadnim pogovorom pokojnih. Režiser in prirejevalec: Jože Valentič Dramaturg: Pavel Lužan Tonski mojster: Miro Marišek Igralke in igralci – Brane Grubar, Danilo Benedičič, Aleksander Valič, Iva Zupančič, Niko Goršič, Ludvik Bagari, Marko Simčič, Božo Vovk Uredništvo igranega programa. Igra je bila posneta v studiih Radia Slovenija junija 1990.


03.05.2023

Klemen Markovčič: Nočem živeti nazaj. Zanima me samo jutri.- Dušan Mauser

Dušan Mauser, doajen radijske igre pri nas, se je leta 2021 v stotem letu starosti poslovil od tega sveta. S svojim delom, tudi kot nekdanji profesor na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, je tako v tehničnem, vsebinskem kot estetskem smislu v marsičem utiril pot razvoja te samosvoje radijske zvrsti na Slovenskem. Vzpostavil je bazo zvočnih učinkov, ki je še vedno v uporabi, arhiv Radia Slovenija pa ob tem hrani tudi bogato zapuščino radijskih iger v njegovi režiji ali zvočni podobi. Avtor in režiser portreta je Klemen Markovčič, ki se je leta 2014 z Dušanom Mauserjem tudi pogovarjal. Uporabljeni so bili odlomki radijskih iger, pri katerih je bil Dušan Mauser režiser ali tonski mojster: Samuel Beckett: Besede in glasba; Jean Charles Lombard: V zgodovini kakor tudi v naravi; Ludvik Aškenazy: To je bilo na vaš račun; Thomas Dylan: Pod mlečnim gozdom; Simone Dubreuilh: Brodolom ali Miss Ann Saunders; Sandi Sitar: Projekt Ren veliki S; George Büchner: Leonce in Lena ter Richard Roger: Mala suita čakanja. Tonski mojster: Nejc Zupančič Bralec: Igor Velše Produkcija Uredništva igranega programa. Posneto v studiih Radia Slovenija julija 2014.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov