Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ladje v pristaniščih ob novem letu prižgejo praznične luči. Palube so okrašene z zastavami, slovesno je v notranjih prostorih. Posadka še posebej ob božiču in novem letu ustvari vzdušje, ki je podobno domačemu. Praznični so jedilniki, in jelka ne sme manjkati, nam je povedal Pirančan Enis Beganović. Na tovornih ladjah se je namreč deset let preizkušal v različnih poklicih. Bil je mornar, natakar in kuhar. Zato smo ga med drugim vprašali, kaj je pomorščakom kuhal na silvestrski večer in kako na barkah praznujejo novo leto. Zanimalo nas je tudi, kako zahtveni jedci so pomorščaki.
401 epizod
V oddaji bomo raziskovali teme, povezane s pomorstvom. Še bolj se bomo posvetili vprašanjem varovanja in zaščite občutljivega slovenskega in svetovnega morskega in priobalnega okolja. Predvsem pa bomo pripovedovali zgodbe. Zgodbe ljudi, ki od morja živijo, ali pa so z njim tako ali drugače tesno povezani.
Ladje v pristaniščih ob novem letu prižgejo praznične luči. Palube so okrašene z zastavami, slovesno je v notranjih prostorih. Posadka še posebej ob božiču in novem letu ustvari vzdušje, ki je podobno domačemu. Praznični so jedilniki, in jelka ne sme manjkati, nam je povedal Pirančan Enis Beganović. Na tovornih ladjah se je namreč deset let preizkušal v različnih poklicih. Bil je mornar, natakar in kuhar. Zato smo ga med drugim vprašali, kaj je pomorščakom kuhal na silvestrski večer in kako na barkah praznujejo novo leto. Zanimalo nas je tudi, kako zahtveni jedci so pomorščaki.
Neveljaven email naslov