Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Slovenija je morske datlje zaščitila že leta 1993, vendar na Zavodu za varstvo narave ugotavljajo, da zaščita v praksi ni zaživela, kot bi morala. Pomanjkljiva sta tako nadzor nad prodajo, kot ohlapna zakonodaja. Gostinci zato te okusne morske sadeže 'pod mizo' še vedno ponujajo gostom. To pomeni, da nabiralci morskih datljev še naprej povzročajo nepopravljivo škodo, ko nekaznovano uničujejo morsko dno in posledično ogrožajo biodiverziteto, ribištvo ter turizem. Na črno nabrane školjke so vprašljive tudi z vidika prehranske varnosti. Zakaj je na vprašanje »Morski datlji?«, vedno treba odgovoriti: »Ne, hvala,« se je pozanimala Lea Širok.
401 epizod
V oddaji bomo raziskovali teme, povezane s pomorstvom. Še bolj se bomo posvetili vprašanjem varovanja in zaščite občutljivega slovenskega in svetovnega morskega in priobalnega okolja. Predvsem pa bomo pripovedovali zgodbe. Zgodbe ljudi, ki od morja živijo, ali pa so z njim tako ali drugače tesno povezani.
Slovenija je morske datlje zaščitila že leta 1993, vendar na Zavodu za varstvo narave ugotavljajo, da zaščita v praksi ni zaživela, kot bi morala. Pomanjkljiva sta tako nadzor nad prodajo, kot ohlapna zakonodaja. Gostinci zato te okusne morske sadeže 'pod mizo' še vedno ponujajo gostom. To pomeni, da nabiralci morskih datljev še naprej povzročajo nepopravljivo škodo, ko nekaznovano uničujejo morsko dno in posledično ogrožajo biodiverziteto, ribištvo ter turizem. Na črno nabrane školjke so vprašljive tudi z vidika prehranske varnosti. Zakaj je na vprašanje »Morski datlji?«, vedno treba odgovoriti: »Ne, hvala,« se je pozanimala Lea Širok.
Neveljaven email naslov