Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Hrana na kolesih

12.03.2015

Čeprav hrano v današnji oddaji Pod pokrovko prevažajo na kolesu, ne gre za oddaljene kraje, ampak za domačo, pri nas pridelano hrano. Naš prvi sogovornik Bor Čeh pritegne pozornost mimoidočih s svojim retrovidezom in triciklom, drugi - Kristjan Pavlin - pa z Zelenim pujsom, kakor je poimenoval svojo prodajalno na štirih kolesih. Bor - gotovo ste že slišali za Trostreščke - je svojo ljubezen do starodobnih vozil unovčil z zamislijo, da bo prikolico tricikla, napolnjenega z dobrotami s kmetij na robu Ljubljane, pripeljal do meščanov, ki si želijo domače hrane, pa ne utegnejo ponjo. Kristjan pa k svoji ponudbi za vegetarijance in vegane, imenovani Organic Garden, privablja tudi mesojedce. Vabljeni torej na kulinarično vožnjo! Foto: Ed Yourdon (Flickr.com)

Zeleni pujs Organic Gardna

foto: Organic Garden

Čeprav se hrana v današnji oddaji Pod pokrovko prevaža na kolesu, ne gre za oddaljene kraje, ampak za domačo, pri nas pridelano hrano. Naš prvi sogovornik Bor Čeh pritegne pozornost mimoidočih s svojim retrovidezom in triciklom, drugi – Kristjan Pavlin – pa z Zelenim pujsom, kakor je poimenoval svojo prodajalno na štirih kolesih. Bor – gotovo ste že slišali za Trostreščke – je svojo ljubezen do starodobnih vozil vnovčil z zamislijo, da bo prikolico tricikla, napolnjenega z dobrotami s kmetij na robu Ljubljane, pripeljal do meščanov, ki si želijo domače hrane, pa žal ne utegnejo ponjo. Kristjan pa k svoji ponudbi za vegetarijance in vegane, imenovani Organic Garden, privablja tudi mesojedce.

Na kakšen način si priskrbite svoja najosnovnejša živila, kot so jajca, mleko in kruh? Se jih odpravite iskat ponje v trgovino? Ali jih osebno prevzemate pri lokalnem kmetu? Morda pa spadate v skupino ljudi, ki pri Boru Čehu, idejnemu očetu Trostreščkov, naročate ta živila, ki pa vam jih ne pripelje v avtu, temveč na starodobnem triciklu: “Vedno so me zanimala stara kolesa in eden izmed bizarnejših starih koles – če lahko tako rečem – je gotovo tricikel. Ko sva s prijateljem v pravi slovenski maniri nekoč pogovarjala za šankom, sva prišla na temo težav odkupa mleka. Prišla sva na idejo, da bi to mleko prevažali kar s triciklom.

Idejni vodja Trostreščkov Bor Čeh, ki s triciklom dostavlja domača jajca, mleko in kruh

foto: Tina Lamovšek

“Na nek način smo s projektom Trostreščki začeli “pravično trgovino”, ki danes manjka,” pravi Bor Čeh.

Kolesarska steza je najboljši prijatelj Trostreščkov, sploh pozimi, ko izkoristijo, da sneg s pločnikov prestavijo na to stezo in ko se odločijo, da “več količkov ko bo, več bo kolesarjev”,  ironično pripomni Bor. V takih primerih pride v upoštev obvoz.

Ne na kolesarskih stezah, ampak na cesti boste občasno videli Zelenega pujsa. “Glede na obliko kombija se mu je v 60-ih ali 70-ih reklo pujs, ker ima potlačen nos. In ker je naš zelene barve, smo ga poimenovali Zeleni pujs,” to premično prodajalno na štirih kolesih, namenjeni promociji zdravih obrokov, opiše lastnik Organic Gardna in Kuhinje pod hribom Kristjan Pavlin. Kristjanu koncept ponudbe zdrave hrane ni neznan, saj je že skoraj pred desetletjem začel orati ledino pri lokalih s tovrstno ponudbo; s sestri Darjo je namreč soustanovitelj lokala Bazilika. Od lanskega aprila se piše nova zgodba – Organic Garden.

Ponudba Organic Gardna

foto: Tina Lamovšek

Bor Čeh prevaža domača jajca, mleko, kruh, domače paštete in marmelade, občasno tudi sestro in opremo za kamping, jpa Trostreščke moč videti na območju Ljubljane ne glede na vreme že tretje leto. V Ljubljani deluje tudi Organic Garden, okrepčevalnica je na stalni lokaciji v Kosezah,  medtem ko se t.i. foodtruck začne pogosteje gibati takrat, ko se prebuja pomlad, pove Kris Pavlin. “Več ali manj nas povabijo podjetja z zasebnim lastništvom zemlje, na kateri naredimo neke vrste catering. Pozimi boste Zelenega pujsa videli bistveno manjkrat na cestah – navsezadnje je starodobnik, ki se težje premika v snegu in na posoljenih cestah. Spomladi pa računamo, da se bomo na ceste odpravili trikrat na teden.” 

Trostreščki poskrbijo za povezovanje ruralnega in urbanega.

S sloganom “Enostavno, naravno in okusno” Organic garden pove vse ter hkrati ponazori, na kakšen način in kaj kuha.

Šef Kuhinje pod hribom pod ljub­ljanskim Rožnikom tedensko in sezonsko spreminja jedilnik in kljub poudarku na nemesnih jedeh to ne pomeni, da ga obiskujejo le vegetarijanci in vegani;  kar 80% njihovih strank je mesojedcev!

Lastnik Organic Gardna Kristjan Pavlin s fishburgerjem, ki je velik "hit" med ponudbo

foto: Tina Lamovšek

RECEPT ZA PRIPRAVO SOLATE Z AJDOVO KAŠO IN POPEČENO RDEČO PESO

“Skuhate ajdovo kašo, najbolje ekološko. Super je, če jo kakšno minuto manj kuhate in ohladite, da je skuhana na zob. Posebej na kocke narežete rdečo peso, jo pokapljate z limoninim sokom, oljčnim oljem in himalajsko soljo. Vse skupaj zamešajte in daste v pečico (ventilacijsko ali pa ne) na maksimum, se pravi 240 stopinj celzija. Pečete 20 minut, nato ohladite. Nato posebej narežete avokado, ga pokapljate z limoninim sokom (da ne oksidira), oljčnim oljem in himalajsko soljo. Vse skupaj zmešate, lahko dodate prepražen sezam in ekološko sojino omako. Zraven seveda lahko servirate listnato solato z limoninim sokom, bučnim oljem, oljčnim oljem…” Kristjan Pavlin.

Ko naslednjič zagledate Zelenega pujsa od Organic Gardna ali Trostreščke, le pocukajte osebo, ki obvladuje to prevozno sredstvo, za rokave. Poleg lokalne in domače hrane na kolesih ponuja tudi zgodbo, ki ji je zagotovo vredno prisluhniti.

 


Pod pokrovko

215 epizod


Pogovorimo se o hrani! Tema, pri kateri – razen morda sestavin – vsekakor ne bomo metali vsega v isti lonec! V oddaji Pod pokrovko na Prvem bomo hrano postregli s priokusom gastronomije, sociologije, umetnostne zgodovine, filozofije in še česa.

Hrana na kolesih

12.03.2015

Čeprav hrano v današnji oddaji Pod pokrovko prevažajo na kolesu, ne gre za oddaljene kraje, ampak za domačo, pri nas pridelano hrano. Naš prvi sogovornik Bor Čeh pritegne pozornost mimoidočih s svojim retrovidezom in triciklom, drugi - Kristjan Pavlin - pa z Zelenim pujsom, kakor je poimenoval svojo prodajalno na štirih kolesih. Bor - gotovo ste že slišali za Trostreščke - je svojo ljubezen do starodobnih vozil unovčil z zamislijo, da bo prikolico tricikla, napolnjenega z dobrotami s kmetij na robu Ljubljane, pripeljal do meščanov, ki si želijo domače hrane, pa ne utegnejo ponjo. Kristjan pa k svoji ponudbi za vegetarijance in vegane, imenovani Organic Garden, privablja tudi mesojedce. Vabljeni torej na kulinarično vožnjo! Foto: Ed Yourdon (Flickr.com)

Zeleni pujs Organic Gardna

foto: Organic Garden

Čeprav se hrana v današnji oddaji Pod pokrovko prevaža na kolesu, ne gre za oddaljene kraje, ampak za domačo, pri nas pridelano hrano. Naš prvi sogovornik Bor Čeh pritegne pozornost mimoidočih s svojim retrovidezom in triciklom, drugi – Kristjan Pavlin – pa z Zelenim pujsom, kakor je poimenoval svojo prodajalno na štirih kolesih. Bor – gotovo ste že slišali za Trostreščke – je svojo ljubezen do starodobnih vozil vnovčil z zamislijo, da bo prikolico tricikla, napolnjenega z dobrotami s kmetij na robu Ljubljane, pripeljal do meščanov, ki si želijo domače hrane, pa žal ne utegnejo ponjo. Kristjan pa k svoji ponudbi za vegetarijance in vegane, imenovani Organic Garden, privablja tudi mesojedce.

Na kakšen način si priskrbite svoja najosnovnejša živila, kot so jajca, mleko in kruh? Se jih odpravite iskat ponje v trgovino? Ali jih osebno prevzemate pri lokalnem kmetu? Morda pa spadate v skupino ljudi, ki pri Boru Čehu, idejnemu očetu Trostreščkov, naročate ta živila, ki pa vam jih ne pripelje v avtu, temveč na starodobnem triciklu: “Vedno so me zanimala stara kolesa in eden izmed bizarnejših starih koles – če lahko tako rečem – je gotovo tricikel. Ko sva s prijateljem v pravi slovenski maniri nekoč pogovarjala za šankom, sva prišla na temo težav odkupa mleka. Prišla sva na idejo, da bi to mleko prevažali kar s triciklom.

Idejni vodja Trostreščkov Bor Čeh, ki s triciklom dostavlja domača jajca, mleko in kruh

foto: Tina Lamovšek

“Na nek način smo s projektom Trostreščki začeli “pravično trgovino”, ki danes manjka,” pravi Bor Čeh.

Kolesarska steza je najboljši prijatelj Trostreščkov, sploh pozimi, ko izkoristijo, da sneg s pločnikov prestavijo na to stezo in ko se odločijo, da “več količkov ko bo, več bo kolesarjev”,  ironično pripomni Bor. V takih primerih pride v upoštev obvoz.

Ne na kolesarskih stezah, ampak na cesti boste občasno videli Zelenega pujsa. “Glede na obliko kombija se mu je v 60-ih ali 70-ih reklo pujs, ker ima potlačen nos. In ker je naš zelene barve, smo ga poimenovali Zeleni pujs,” to premično prodajalno na štirih kolesih, namenjeni promociji zdravih obrokov, opiše lastnik Organic Gardna in Kuhinje pod hribom Kristjan Pavlin. Kristjanu koncept ponudbe zdrave hrane ni neznan, saj je že skoraj pred desetletjem začel orati ledino pri lokalih s tovrstno ponudbo; s sestri Darjo je namreč soustanovitelj lokala Bazilika. Od lanskega aprila se piše nova zgodba – Organic Garden.

Ponudba Organic Gardna

foto: Tina Lamovšek

Bor Čeh prevaža domača jajca, mleko, kruh, domače paštete in marmelade, občasno tudi sestro in opremo za kamping, jpa Trostreščke moč videti na območju Ljubljane ne glede na vreme že tretje leto. V Ljubljani deluje tudi Organic Garden, okrepčevalnica je na stalni lokaciji v Kosezah,  medtem ko se t.i. foodtruck začne pogosteje gibati takrat, ko se prebuja pomlad, pove Kris Pavlin. “Več ali manj nas povabijo podjetja z zasebnim lastništvom zemlje, na kateri naredimo neke vrste catering. Pozimi boste Zelenega pujsa videli bistveno manjkrat na cestah – navsezadnje je starodobnik, ki se težje premika v snegu in na posoljenih cestah. Spomladi pa računamo, da se bomo na ceste odpravili trikrat na teden.” 

Trostreščki poskrbijo za povezovanje ruralnega in urbanega.

S sloganom “Enostavno, naravno in okusno” Organic garden pove vse ter hkrati ponazori, na kakšen način in kaj kuha.

Šef Kuhinje pod hribom pod ljub­ljanskim Rožnikom tedensko in sezonsko spreminja jedilnik in kljub poudarku na nemesnih jedeh to ne pomeni, da ga obiskujejo le vegetarijanci in vegani;  kar 80% njihovih strank je mesojedcev!

Lastnik Organic Gardna Kristjan Pavlin s fishburgerjem, ki je velik "hit" med ponudbo

foto: Tina Lamovšek

RECEPT ZA PRIPRAVO SOLATE Z AJDOVO KAŠO IN POPEČENO RDEČO PESO

“Skuhate ajdovo kašo, najbolje ekološko. Super je, če jo kakšno minuto manj kuhate in ohladite, da je skuhana na zob. Posebej na kocke narežete rdečo peso, jo pokapljate z limoninim sokom, oljčnim oljem in himalajsko soljo. Vse skupaj zamešajte in daste v pečico (ventilacijsko ali pa ne) na maksimum, se pravi 240 stopinj celzija. Pečete 20 minut, nato ohladite. Nato posebej narežete avokado, ga pokapljate z limoninim sokom (da ne oksidira), oljčnim oljem in himalajsko soljo. Vse skupaj zmešate, lahko dodate prepražen sezam in ekološko sojino omako. Zraven seveda lahko servirate listnato solato z limoninim sokom, bučnim oljem, oljčnim oljem…” Kristjan Pavlin.

Ko naslednjič zagledate Zelenega pujsa od Organic Gardna ali Trostreščke, le pocukajte osebo, ki obvladuje to prevozno sredstvo, za rokave. Poleg lokalne in domače hrane na kolesih ponuja tudi zgodbo, ki ji je zagotovo vredno prisluhniti.

 


19.06.2024

Kulinarične tržnice zmanjšujejo zavržke hrane s pomočjo umetne inteligence

Sprehodili smo se po ozadju priljubljenih kulinaričnih tržnic. Ponudba je večinoma vnaprej pripravljana, saj tržnice na prostem, ob velikem pretoku ljudi, običajno ne dopuščajo priprave hrane po naročilu. To pa pomeni tudi, da je več zavržkov hrane, saj že pripravljano hrano, ki je dlje časa na soncu, gostinci težko uporabijo naslednji dan. A tudi ta odnos se počasi spreminja, tako s pomočjo umetne inteligence in tehnologije kot tudi s samim načinom načrtovanja in ozaveščanja.


12.06.2024

Prleška gibanica in druge dobrote iz Prlekije

Tokrat bomo pod pokrovko pokukali v Prlekiji. Med 1. in 16. junijem namreč tam potekajo Dnevi prleške kulinarike, letos so jih pripravili prvič, a glede na dober odziv gotovo ne zadnjič. Glavno vlogo ima seveda prleška gibanica, več o njej in ostalih prleških dobrotah pa je izvedela Andreja Čokl.


05.06.2024

Kako je Evropa vzljubila kavo?

Ko je v 17. stoletju kava iz islamskega sveta prišla na zahod stare celine, so nekateri poslušali svoje brbončice in ji na stežaj odprli vrata svojih kuhinj, spet drugi pa so se sumljivo grenke in črne pijače iz eksotičnih dežel raje ogibali


29.05.2024

Divje rastline

Koprive, trobentice, vijolice, marjetice, ivanjščice, dresnik, travniška kadulja – ste vedeli, da so vse te rastline vsaj delno tudi užitne …? Uvrščamo jih med divje rastline, ki našo prehrano lahko zelo obogatijo. Zakaj vse so koristne, kje lahko divje rastline najdemo in na kaj moramo biti pri nabiranju in njihovi pripravi še posebej pozorni – o vsem tem se je v tokratni rubriki Pod pokrovko Tadeja Bizilj pogovarjala z univerzitetno diplomirano inženirko živilske tehnologije, Evo Grohar Gros, predavateljico na Višji strokovni šoli BIC Ljubljana.


21.05.2024

Ribice na ljubljanski tržnici

Na ljubljanski tržnici v kombiju ribarnice Ribice Vinko Privileggio že 22 let pripravljajo ribjo hitro hrano – girice, sardele, sardone, kalamare, belo in plavo ribo z obveznimi dodatki, kot so krompirjeva solata, tatarska omaka, tržaška, krhelj limone in kos kruha. Ocvrte ali na žaru, to je zdaj vprašanje. O tem, kako pripravlja izjemno priljubljene ribice v mestu, nam je povedal in pokazal kuhar Mitja.


15.05.2024

Šparglji: kraljeva vrtnina

Sezona špargljev je v polnem zamahu, zato bomo v tokratni oddaji Pod pokrovka spoznali to rastlino, ki so jo veliko uporabljali že Rimljani. Baje so poznali tudi vino iz špargljev, mi pa preverjamo, kako je s šparglji v kulinariki danes in pri nas. Ste med tistimi, ki prisegajo na divje ali gojene šparglje? Ali pa se mu zaradi značilnega vonja urina po uživanju te rastline raje izognete? Kakorkoli že, dobro je, da veste, da so šparglji nizkokalorični in vsebujejo kar nekaj vitaminov, vlaknin, mineralov in antioksidantov. Več izvemo od Katje Puncer, ki se s šparglji ukvarja že več kot 30 let.


07.05.2024

Z rabarbaro od vrta do kuhinjskega pulta

Njena energijska vrednost je primerljiva s kumarino, je pa zanimiva predvsem zaradi svoje kislinske sestave, ki lahko precej obogati kulinarične okuse. Rabarbaro bomo podrobneje spoznali v današnji oddaji. Pomlad je namreč najbolj primeren čas, da spregovorimo o tej zelenjavi oz. povemo od kod izvira, kakšne pogoji ji zagotoviti na domačem vrtu, da jo boste lahko uživali do jeseni, in kaj lahko iz nje pripravite.


06.05.2024

Pravi kajmak po tradicionalnem postopku

Začel se je maj, mesec, ki nekako pomeni tudi odprtje sezone piknikov. Tokrat bomo v oddaji Pod pokrovko pod drobnogled vzeli kajmak. Rahlo soljen razvije pravo aromo in okus ravno v kombinaciji z jedmi z žara. Kakšna je razlika med pravim kajmakom in tistimi kajmaki, ki so na naših trgovskih policah sicer v večini, ne sledijo pa tradicionalnim načinom izdelave in sestavi?


23.04.2024

Hrana na letalu

Kaj nam tekne na 10.000 m nad zemeljskim površjem


15.04.2024

Sadež, ki ga imajo nekateri za kraljevskega, drugi pa ga ne želijo niti poskusiti

V tokratni oddaji Pod pokrovko smo pod drobnogled vzeli durian, sadež, ki je zelo popularen v jugovzhodni Aziji, ponekod mu pravijo celo "kralj sadežev". Težak je lahko tudi do 3 kilograme, prekrit je z bodicami, njegova sredica pa ima močan vonj, ki ga nekateri opisujejo kot kombinacijo žvepla, gnile čebule in odplak. Prav zaradi vonja ga marsikdo, tudi če ima to priložnost, ne želi niti poskusiti, močno otežen pa je tudi uvod sadežev v države izven jugovzhodne Azije.


09.04.2024

Vojaški pasulj

V današnji oddaji Pod pokrovko se bomo vrnili v čas jugoslovanske vojske in se pogovarjali o hrani, ki so jo vojaki takrat jedli. Fižol, čebula in klobase bodo današnje sestavine, skuhali bomo namreč najbolj znano hrano tistega časa - pasulj. Kako se naredi tisti pravi vojaški pasulj, pa sta Lani Furlan povedala Vinko in Valter, upokojenca, ki sta med služenjem vojaškega roka opravljala delo kuharja. Več pa v naslednjih minutah!


27.03.2024

Velikonočne jedi

Velika noč, ki prihaja k nam v nedeljo, je poleg božiča največji krščanski praznik. Na Slovenskem ji pravimo tudi vuzem. Korenine tega praznika segajo v predkrščansko dobo, kar se kaže tudi v šegah in navadah velikonočnega časa, kot je na primer kult zelenja, ki je povezan s prinašanjem svežega zelenja oziroma rastlinja povezanega v velikonočne butare in oljčnih vejic v cerkev k blagoslovu. Še več o navadah in jedeh velikonočnega časa pa v tokratni oddaji Pod pokrovko – Tadeja Bizilj se je pogovarjala z etnologinjo dr. Leo Kužnik z Bic Ljubljana, Višje strokovne šole.


19.03.2024

Za dober stejk potrebujete zorjeno in marmorirano govedino

Na spletnem jezikovnem portalu Fran je ob besedi stejk zapisana razlaga, da gre za zrezek iz stegna, navadno debelejši. Ljubitelji, kuharski zanesenjaki in kuharski mojstri vedo, da je za pripravo steaka najbolje uporabiti kos govedine z nežnejšim mišičnim tkivom, ki pa se ne nahaja v stegnu, ampak hrbtu. Dobro je, če je meso uležano oziroma zorjeno. Odličen okus daje tudi marmoriranost oziroma prepredenost z maščobo. Nekateri poznavalci trdijo, da je idealna debelina stejka 3.75 centimetrov. Tokratna oddaja Pod pokrovko je nastala v kuhinji Šunkarne Kodila, ki jo je obiskal Bojan Leskovec.


08.03.2024

Vsaka goba ima edinstveno teksturo in okuse

Tokratno oddajo Pod pokrovko je avtorica Nadia Petauer napovedala že v naši – deloma tudi sredini – oddaji naPOTki. V njej se je z dr. Fungijem odpravila na edinstveno doživetje nabiranja in spoznavanja gob. Kulinarični del pa sta pustila za oddajo Pod pokrovko. Kaj je gozdni piščanec, zakaj je lahko klobuk gobe nadomestek testa za pico in zakaj so lisičke najboljše surove?


05.03.2024

Boštjan Volk je najboljši mladi chef v Evropi

Medenjak z orehovimi jedrci in medenim mlekom je jed, ki je Slovencu konec lanskega leta na mednarodnem tekmovanju prinesla naziv Najboljši mladi chef v Evropi. Tekmovanje vsako leto organizira Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem. Več o poteku tekmovanja, zmagovalnem krožniku in kariernih načrtih mladega chefa Boštjan Volka pa v oddaji Pod pokrovko.


28.02.2024

Stara istrska kuhinja

Z dr. Lucijo Čok o tem, kako se raznolika zgodovina Slovenske Istre odraža v tamkajšnji tradicionalni kuhinji


21.02.2024

Dobrote Dolenjske

Dobrote Dolenjske je kolektivna blagovna znamka, kar pomeni, da pod enim imenom in eno streho združuje različne produkte, tako živilske kot rokodelske izdelke lokalnega dolenjskega porekla. V Trebnjem je njihove prostore, ki so istočasno kuhinja, pekarna, sušilnica, etiketirnica, prodajalna in še kaj, obiskala Andreja Čokl. V socialnem podjetju, ki zaposluje tudi invalide, je med drugim spoznavala dolenjsko kulinarično dediščino in izvedela več o bogati ponudbi kulinaričnih dogodkov.


13.02.2024

Vrhniški štrukelj

Pod pokrovko gledamo na Vrhniki. Tam so naredili vrhniški štrukelj, ki predstavlja obujeno tradicionalno jed, postal je tudi del vrhniške gastronomije. O štrukljih je pisal že Ivan Cankar – če je bil to prav vrhniški, je med drugim raziskoval Aleš Ogrin.


07.02.2024

Pustne jedi nekoč in danes

Praznovanje pusta, ki prihaja k nam v naslednjih dneh, je praznovanje slovesa zime in prihoda pomladi. Pustno rajanje že od nekdaj zaznamujeta dobra hrana in pijača. Jedi, ki se jih pripravlja ob pustu, so bile vedno domače, stare slovenske jedi, ki se sicer v različnih krajih razlikujejo, vendar pa povsod velja, da je pust praznik, ko se je treba do sitega najesti. O tem, katere jedi so značilne za pustni jedilnik, kako so pust praznovali včasih in kakšne jedi in okusi so značilni za današnji čas, se je Tadeja Bizilj v tokratni rubriki Pod pokrovko pogovarjala z etnologinjo dr. Leo Kužnik z Bic Ljubljana, Višje strokovne šole.


31.01.2024

Ječmena bi bilo lahko v naši prehrani več

Eno izmed starih žit je tudi ječmen, ki ga sicer vsi poznamo v njegovi obliki, primerni za človeško prehrano – kot ješprenj. A to živilo bi si zaslužilo bolj pogosto uporabo v naši kulinariki, saj ima veliko blagodejnih lastnosti. Znižuje holesterol, je bogat z vitamini in minerali.


Stran 1 od 11
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov