Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
27.04.2022 7 min

Če zraven zagori, se zakadi, zacvrči ali se stopi – toliko bolje

Verjamete, da lahko doživetje v restavraciji spodbudi občutek apetita in nato tudi dober okus? O tem tokrat z vidika gostincev, natakarjev in kuharjev. Tudi pri nas je namreč ponekod priljubljen poseben način strežbe, ki mu pravimo priprava hrane pred gosti. Za kaj točno gre, kdo jo izvaja in seveda – ali gre lahko tudi kaj narobe? Oddajo je pripravila Nataša Rašl.

Priprava hrane pred gosti je poseben način strežbe

Delo natakarjev lahko obsega tudi neke vrste animacijo pri sklepni pripravi jedi. Lahko je to samo prelitje sladice v obliki čokoladne krogle s karamelno kremo, da se ta pred gostom na mizi delno stopi, ali pa gre za zahtevnejše filiranje ribe. Natakar je v tem smislu ogledalo restavracije in desna roka kuharja. Sogovornik: Srečko Koklič, svetovalec na Turistično gostinski zbornici Slovenije.


Pod pokrovko

231 epizod


Pogovorimo se o hrani! Tema, pri kateri – razen morda sestavin – vsekakor ne bomo metali vsega v isti lonec! V oddaji Pod pokrovko na Prvem bomo hrano postregli s priokusom gastronomije, sociologije, umetnostne zgodovine, filozofije in še česa.

27.04.2022 7 min

Če zraven zagori, se zakadi, zacvrči ali se stopi – toliko bolje

Verjamete, da lahko doživetje v restavraciji spodbudi občutek apetita in nato tudi dober okus? O tem tokrat z vidika gostincev, natakarjev in kuharjev. Tudi pri nas je namreč ponekod priljubljen poseben način strežbe, ki mu pravimo priprava hrane pred gosti. Za kaj točno gre, kdo jo izvaja in seveda – ali gre lahko tudi kaj narobe? Oddajo je pripravila Nataša Rašl.

Priprava hrane pred gosti je poseben način strežbe

Delo natakarjev lahko obsega tudi neke vrste animacijo pri sklepni pripravi jedi. Lahko je to samo prelitje sladice v obliki čokoladne krogle s karamelno kremo, da se ta pred gostom na mizi delno stopi, ali pa gre za zahtevnejše filiranje ribe. Natakar je v tem smislu ogledalo restavracije in desna roka kuharja. Sogovornik: Srečko Koklič, svetovalec na Turistično gostinski zbornici Slovenije.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov