Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Verjamete, da lahko doživetje v restavraciji spodbudi občutek apetita in nato tudi dober okus? O tem tokrat z vidika gostincev, natakarjev in kuharjev. Tudi pri nas je namreč ponekod priljubljen poseben način strežbe, ki mu pravimo priprava hrane pred gosti. Za kaj točno gre, kdo jo izvaja in seveda – ali gre lahko tudi kaj narobe? Oddajo je pripravila Nataša Rašl.
Priprava hrane pred gosti je poseben način strežbe
Delo natakarjev lahko obsega tudi neke vrste animacijo pri sklepni pripravi jedi. Lahko je to samo prelitje sladice v obliki čokoladne krogle s karamelno kremo, da se ta pred gostom na mizi delno stopi, ali pa gre za zahtevnejše filiranje ribe. Natakar je v tem smislu ogledalo restavracije in desna roka kuharja. Sogovornik: Srečko Koklič, svetovalec na Turistično gostinski zbornici Slovenije.
231 epizod
Pogovorimo se o hrani! Tema, pri kateri – razen morda sestavin – vsekakor ne bomo metali vsega v isti lonec! V oddaji Pod pokrovko na Prvem bomo hrano postregli s priokusom gastronomije, sociologije, umetnostne zgodovine, filozofije in še česa.
Verjamete, da lahko doživetje v restavraciji spodbudi občutek apetita in nato tudi dober okus? O tem tokrat z vidika gostincev, natakarjev in kuharjev. Tudi pri nas je namreč ponekod priljubljen poseben način strežbe, ki mu pravimo priprava hrane pred gosti. Za kaj točno gre, kdo jo izvaja in seveda – ali gre lahko tudi kaj narobe? Oddajo je pripravila Nataša Rašl.
Priprava hrane pred gosti je poseben način strežbe
Delo natakarjev lahko obsega tudi neke vrste animacijo pri sklepni pripravi jedi. Lahko je to samo prelitje sladice v obliki čokoladne krogle s karamelno kremo, da se ta pred gostom na mizi delno stopi, ali pa gre za zahtevnejše filiranje ribe. Natakar je v tem smislu ogledalo restavracije in desna roka kuharja. Sogovornik: Srečko Koklič, svetovalec na Turistično gostinski zbornici Slovenije.
Neveljaven email naslov