Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

S knjižnega trga

23.11.2015



S knjižnega trga

952 epizod


V oddaji S knjižnega trga, eni najstarejših oddaj Radia Slovenija, objavljamo recenzije leposlovnih in delno tudi humanističnih knjižnih novosti, izdanih v slovenščini. Zaposleni v Uredništvu oddaj za kulturo in zunanji sodelavci na leto ocenimo oz. podrobneje predstavimo okoli 200 knjig, kar je sicer majhen del produkcije slovenskih založb, pa vendar izbor najboljšega in najzanimivejšega.

S knjižnega trga

23.11.2015



08.07.2024

Kreutz, Gomboc Čeh, Frančič

Samo Kreutz: Nekaj kot strah, Katarina Gomboc Čeh: Nihče nikogar ne spozna, Franjo Frančič: Evtanazija. Recenzije so napisale Tonja Jelen, Jera Krečič in Nada Breznik.


01.07.2024

Jakob, Frelih, Muhovič

Jure Jakob: Drobne opazke, Jasmín B. Frelih: Ledeni možje, Jožef Muhovič: Jaz in moj svet. Recenzije so napisali Peter Semolič, Ana Geršak in Jera Krečič.


24.06.2024

Jelen, Kolar, García Márquez

Tonja Jelen Od točke nič, Kazimir Kolar: Onečejevalec, Gabriel García Márquez: Avgusta se vidiva. Recenzije so napisale Sanja Podržaj, Miša Gams in Tadeja Krečič.


10.06.2024

Jesih in Bratuša, Kuči, Slapšak

Milan Jesih in Mirko Bratuša: Tudi; Adriana Kuči: Noč, ko je preplavala reko; Matic Slapšak: Mračni labirinti Recenzije so napisale Tatjana Pregl Kobe, Katarina Mahnič in Nada Breznik.


03.06.2024

Pograjc, Maležič. Blatnik

Pino Pograjc: Trepete, Jedrt Maležič: Dvoliki, Andrej Blatnik: Knjige na poti. Recenzije so napisali Miša Gams, Bojan Sedmak in Iztok Ilich.


27.05.2024

Deganutti, Kremžar, Strippreobrazbe

Marianna Deganutti: Moj jezik v tvojih besedah, Nina Kremžar: Opazovalnica, več avtorjev: Strip preobrazbe. Recenzije so napisali Ifigenija Simonović, Sanja Podržaj in Žiga Valetič.


20.05.2024

Rode, Buzeti, Ule

Tone Rode Nablus, Laura Buzeti: Posuj se s pepelom vaših očetov, Andrej Ule: O naravi duha. Recenzije so napisali Lev Detela, Miša Gams in Marija Švajncer.


17.06.2024

Komelj, Božak, Pangerc

Miklavž Komelj: Da in ne, Lara Božak: Z luknjami v prepihu, Boris Pangerc: Olje in morje in sol Recenzije so napisali Tonja Jelen, Aljaž Krivec in Iztok Ilich.


13.05.2024

Dovjak, Vuk, Kardoš

Krištof Dovjak: Razstreljeni soneti, Tereza Vuk: Zakaj ima moj hudič krila, Štefan Kardoš: Stric Geza pripoveduje . Recenzije so napisali Peter Semolič, Bojan Sedmak in Andrej Lutman.


06.05.2024

Liponik, Žabot, Ernaux

Vesna Liponik: Jabk, Vlado Žabot: Gral, Annie Ernaux: Dogodek in druga besedila. Recenzije so napisali Matjaž Zorec, Anja Radaljac in Leonora Flis.


29.04.2024

Makarovič, Boh Voštic, Prežih

Svetlana Makarovič: Ognji in sence, Anže Voh Boštic: Vse ali nič, Prežihov Voranc v ogledalu Koroškega fužinarja Recenzije so napisali Miša Gams, Tonja Jelen in Milan Vogel.


22.04.2024

Štucin, Debeljak, Phillips in Kovač

Jože Štucin: Mrak in zarja, Bine Debeljak: Radiografije, Angus Phillips in Miha Kovač: Je to knjiga?. Recenzije so napisali Tonja Jelen, Majda Travnik Vode in Iztok Ilich.


15.04.2024

Škofič, Koželj, Poniž

Denis Škofič: Tuskulum, Alenka Koželj: Solznice, Denis Poniž: Videnja in vedenja. Recenzije so napisali Miša Gams, Jože Štucin in Muanis Sinanović.


08.04.2024

Zorec, Cerar, Štefanec

Matjaž Zorec: Večerna zora, Barbara Cerar: Pretežno jasno, Vladimir P. Štefanec: Naš človek na nebu. Recenzije so napisali Aljaž Krivec, Katarina Mahnič in Nada Breznik.


01.04.2024

Rode, Detela, Kucher

Tone Rode: Akordi v mozgu, Lev Detela: Inštitut za vzporedne vede, Felix Kucher: Kamnik. Recenzije so napisali Ifigenija Simonović, Andrej Lutman in Marica Škorjanec Kosterca.


25.03.2024

Vrečar, Zupan, Kodrič

Monika Vrečar: Telo in sin, Uroš Zupan: Strašen Kitajec, Zdenko Kodrič: Ladja Maribor. Recenzije so napisali Matjaž Zorec, Bojan Sedmak in Ana Geršak.


18.03.2024

Koban, Filipić, Koder

Dejan Koban: Pre_več, Neli Filipić: Srečni konci, Helena Koder: Krošnja z neznanimi sadeži. Recenzije so napisale Silvija Žnidar, Miša Gams in Staša Grahek.


11.03.2024

Dragičević, Mahnič, Ličen

Nina Dragičević: Ampak, kdo?, Mateja Mahnič: Pišem. Življenje rišem., Daša Ličen: Meščanstvo v zalivu Recenzije so napisali Aljaž Krivec, Jera Krečič in Iztok Ilich.


04.03.2024

Milošević Čustić, Virk, Hemon

Maja Milošević Čustić: Vidno polje, Jani Virk: Vrnitev domov, Aleksandar Hemon: Tole ni zate. Recenzije so napisali Miša Gams, Tonja Jelen in Sašo Puljarević.


26.02.2024

Čebulj, Bale, Šček

Živa Čebulj: Sama ljubezen je to, Norma Bale: Agregat, Jernej Šček: Kavarna Italija Recenzije so napisali Miša Gams, Bojan Sedmak in Iztok Ilich:


Stran 1 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov