Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Tokrat vam bomo predstavili akrilamid. To je kemijska spojina, ki nastaja z visokimi temperaturami pri pečenju in cvrtju živil. Akrilamid je lahko strupen, zato nas je zanimalo, v katerih živilih ga najdemo, koliko ga je v njih ter kako zmanjšamo prisotnost akrilamida v živilih? O tem smo se pogovarjali z doktorico Urško Blaznik iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje.
Tokrat vam bomo predstavili akrilamid. To je kemijska spojina, ki nastaja z visokimi temperaturami pri pečenju in cvrtju živil. Akrilamid je lahko strupen, zato nas je zanimalo, v katerih živilih ga najdemo, koliko ga je v njih ter kako zmanjšamo prisotnost akrilamida v živilih? O tem smo se pogovarjali z doktorico Urško Blaznik iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje.
Neveljaven email naslov