Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
14.09.2016 8 min

Veste, kaj jeste


Riž je vir več kot petine kalorij, ki jih zaužije človeštvo. Uporablja se za prehrano in v industrijske namene. Rižev škrob se uporablja tudi za izdelavo pudingov inpudrov v kozmetiki. Iz riža pa proizvajajo tudi alkoholne pijače, kot sta arak in sake, iz riževe slame slamnike in papir, riževi otrobi pa so zelo dobra živinska krma. V tokratki rubriki Veste kaj jeste smo govorili o vrstah riža, o tem, kakšen riž je najti na trgovskih policah, kaj vsebuje in kakšnega je najbolje uživati, da dobimo v telo kar največ hranilnih snovi. O tem smo se pogovarjali s Katarino Smole in Mileno Suwa Stanojević, predavateljicama strokovnih predmetov na Višji strokovni šoli v programu Živilstvo in prehrana Biotehniškega Izobraževalnega Centra Ljubljana.


Veste, kaj jeste

329 epizod


V njej obravnavamo hranila in živila, ki se pojavljajo na tržišču.

14.09.2016 8 min

Veste, kaj jeste


Riž je vir več kot petine kalorij, ki jih zaužije človeštvo. Uporablja se za prehrano in v industrijske namene. Rižev škrob se uporablja tudi za izdelavo pudingov inpudrov v kozmetiki. Iz riža pa proizvajajo tudi alkoholne pijače, kot sta arak in sake, iz riževe slame slamnike in papir, riževi otrobi pa so zelo dobra živinska krma. V tokratki rubriki Veste kaj jeste smo govorili o vrstah riža, o tem, kakšen riž je najti na trgovskih policah, kaj vsebuje in kakšnega je najbolje uživati, da dobimo v telo kar največ hranilnih snovi. O tem smo se pogovarjali s Katarino Smole in Mileno Suwa Stanojević, predavateljicama strokovnih predmetov na Višji strokovni šoli v programu Živilstvo in prehrana Biotehniškega Izobraževalnega Centra Ljubljana.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov