Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Riž je vir več kot petine kalorij, ki jih zaužije človeštvo. Uporablja se za prehrano in v industrijske namene. Rižev škrob se uporablja tudi za izdelavo pudingov inpudrov v kozmetiki. Iz riža pa proizvajajo tudi alkoholne pijače, kot sta arak in sake, iz riževe slame slamnike in papir, riževi otrobi pa so zelo dobra živinska krma. V tokratki rubriki Veste kaj jeste smo govorili o vrstah riža, o tem, kakšen riž je najti na trgovskih policah, kaj vsebuje in kakšnega je najbolje uživati, da dobimo v telo kar največ hranilnih snovi. O tem smo se pogovarjali s Katarino Smole in Mileno Suwa Stanojević, predavateljicama strokovnih predmetov na Višji strokovni šoli v programu Živilstvo in prehrana Biotehniškega Izobraževalnega Centra Ljubljana.
Riž je vir več kot petine kalorij, ki jih zaužije človeštvo. Uporablja se za prehrano in v industrijske namene. Rižev škrob se uporablja tudi za izdelavo pudingov inpudrov v kozmetiki. Iz riža pa proizvajajo tudi alkoholne pijače, kot sta arak in sake, iz riževe slame slamnike in papir, riževi otrobi pa so zelo dobra živinska krma. V tokratki rubriki Veste kaj jeste smo govorili o vrstah riža, o tem, kakšen riž je najti na trgovskih policah, kaj vsebuje in kakšnega je najbolje uživati, da dobimo v telo kar največ hranilnih snovi. O tem smo se pogovarjali s Katarino Smole in Mileno Suwa Stanojević, predavateljicama strokovnih predmetov na Višji strokovni šoli v programu Živilstvo in prehrana Biotehniškega Izobraževalnega Centra Ljubljana.
Neveljaven email naslov