Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
V znanstveni reviji Biofactors so bili te dni objavljeni rezultati slovenskih raziskovalcev. Gre za kontrolirano raziskavo na ljudeh, v kateri so preverjali vpliv dopolnjevanja prehrane s koencimom Q10 na stanje kože. Raziskava je bila izvedena na Inštitutu za kozmetiko Visoke šole za storitve (VIST), pri njej pa so sodelovali še raziskovalci z Inštituta za nutricionistiko in Univerze v Ljubljani. Koencim Q10 je edini endogeni maščobotopni antioksidant v našem telesu. Pomemben je zlasti pri energetskem metabolizmu, pomembno pa je tudi njegovo antioksidativno delovanje. Dokazano je, da ima pomembno vlogo pri zdravljenju srčnožilnih bolezni. Naše telo ga torej sintetizira samo, lahko ga pa dobimo tudi s hrano ali pa v obliki sirupov in kapsul. O opravljeni raziskavi in o tem, koliko ga sploh potrebujemo in ali ga moramo vnašati še dodatno, smo se pogovarjali z doc. dr. Katjo Žmitek z Visoke šole za storitve in z doc. dr. Igorjem Pravstom z Inštituta za nutricionistiko.
V znanstveni reviji Biofactors so bili te dni objavljeni rezultati slovenskih raziskovalcev. Gre za kontrolirano raziskavo na ljudeh, v kateri so preverjali vpliv dopolnjevanja prehrane s koencimom Q10 na stanje kože. Raziskava je bila izvedena na Inštitutu za kozmetiko Visoke šole za storitve (VIST), pri njej pa so sodelovali še raziskovalci z Inštituta za nutricionistiko in Univerze v Ljubljani. Koencim Q10 je edini endogeni maščobotopni antioksidant v našem telesu. Pomemben je zlasti pri energetskem metabolizmu, pomembno pa je tudi njegovo antioksidativno delovanje. Dokazano je, da ima pomembno vlogo pri zdravljenju srčnožilnih bolezni. Naše telo ga torej sintetizira samo, lahko ga pa dobimo tudi s hrano ali pa v obliki sirupov in kapsul. O opravljeni raziskavi in o tem, koliko ga sploh potrebujemo in ali ga moramo vnašati še dodatno, smo se pogovarjali z doc. dr. Katjo Žmitek z Visoke šole za storitve in z doc. dr. Igorjem Pravstom z Inštituta za nutricionistiko.
Neveljaven email naslov