Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Na daljnem vzhodu jih poznajo kar dva tisoč vrst, sadeže sort, ki uspevajo pri nas, pa si lahko privoščimo le v pozno jesenskem času. In prav zdaj je tisti čas, ko se jih lahko dodobra najemo. Kaki že od nekdaj cenijo zaradi njegove prehranske in zdravilne vrednosti. O tem govori tudi pomen njegovega botaničnega imena Diospyros – hrana bogov. Po velikosti so podobni jabolkom. Zreli so oranžni ali rdečkasti, njihova lupina pa je gladka in sijoča. O tem, od kod kakiju rdeče oranžna barva, zakaj je nezrel lahko trpek in kakšna je njegova prehranska vrednost, Živa Lavriša z Inštituta za nutricionistiko v Ljubljani.
Na daljnem vzhodu jih poznajo kar dva tisoč vrst, sadeže sort, ki uspevajo pri nas, pa si lahko privoščimo le v pozno jesenskem času. In prav zdaj je tisti čas, ko se jih lahko dodobra najemo. Kaki že od nekdaj cenijo zaradi njegove prehranske in zdravilne vrednosti. O tem govori tudi pomen njegovega botaničnega imena Diospyros – hrana bogov. Po velikosti so podobni jabolkom. Zreli so oranžni ali rdečkasti, njihova lupina pa je gladka in sijoča. O tem, od kod kakiju rdeče oranžna barva, zakaj je nezrel lahko trpek in kakšna je njegova prehranska vrednost, Živa Lavriša z Inštituta za nutricionistiko v Ljubljani.
Neveljaven email naslov