Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
19.04.2017 7 min

Veste, kaj jeste


Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste iz hladilnika vzeli živilo in se ob tem spraševali, ali ga je treba pogreti? In če že, kako dolgo in pri kakšni temperaturi? Verjamem, da ste kdaj kar tako, mimogrede, zaužili živilo, ki je bilo dalj časa na sobni temperaturi, četudi bi bilo zaradi razvoja mikroorganizmov bolje, da bi ga pogreli ali postavili v hladilnik. V tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?” o tem, kdaj in kako toplotno obdelati živila, da uničimo zdravju škodljive mikroorganizme, nekaj besed pa tudi o varnem uživanju hrane, ki je ostala po velikonočnih praznikih. Pogovarjali smo se s Pavlom Pollakom z Nacionalnega inštituta za javno zdravje.


Veste, kaj jeste

329 epizod


V njej obravnavamo hranila in živila, ki se pojavljajo na tržišču.

19.04.2017 7 min

Veste, kaj jeste


Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste iz hladilnika vzeli živilo in se ob tem spraševali, ali ga je treba pogreti? In če že, kako dolgo in pri kakšni temperaturi? Verjamem, da ste kdaj kar tako, mimogrede, zaužili živilo, ki je bilo dalj časa na sobni temperaturi, četudi bi bilo zaradi razvoja mikroorganizmov bolje, da bi ga pogreli ali postavili v hladilnik. V tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?” o tem, kdaj in kako toplotno obdelati živila, da uničimo zdravju škodljive mikroorganizme, nekaj besed pa tudi o varnem uživanju hrane, ki je ostala po velikonočnih praznikih. Pogovarjali smo se s Pavlom Pollakom z Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov