Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
03.05.2017 7 min

Veste, kaj jeste


V tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?” smo se spraševali, kako varna je uporaba materialov v stiku z živili. Vse od začetka pridelave, pa do končne uporabe prihajajo živila v stik z najrazličnejšimi materiali – s kmetijski stroji, noži ali transportnimi trakovi, z embalažo pa tudi z materiali, ki jih sami uporabljamo pri pripravi hrane – noži, vilice, posoda … Žal noben material ni povsem inerten – iz vsakega v živilo migrirajo določene snovi. Določeno tveganje torej obstaja, razlaga mag. Viviana Golja z NIJZ in poudarja, da tveganja za prehajanje potencialno nevarnih snovi v živila lahko zmanjšamo uporabniki sami, če se držimo določenih pravil.


Veste, kaj jeste

329 epizod


V njej obravnavamo hranila in živila, ki se pojavljajo na tržišču.

03.05.2017 7 min

Veste, kaj jeste


V tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?” smo se spraševali, kako varna je uporaba materialov v stiku z živili. Vse od začetka pridelave, pa do končne uporabe prihajajo živila v stik z najrazličnejšimi materiali – s kmetijski stroji, noži ali transportnimi trakovi, z embalažo pa tudi z materiali, ki jih sami uporabljamo pri pripravi hrane – noži, vilice, posoda … Žal noben material ni povsem inerten – iz vsakega v živilo migrirajo določene snovi. Določeno tveganje torej obstaja, razlaga mag. Viviana Golja z NIJZ in poudarja, da tveganja za prehajanje potencialno nevarnih snovi v živila lahko zmanjšamo uporabniki sami, če se držimo določenih pravil.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov