Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
V tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?” smo se spraševali, kako varna je uporaba materialov v stiku z živili. Vse od začetka pridelave, pa do končne uporabe prihajajo živila v stik z najrazličnejšimi materiali – s kmetijski stroji, noži ali transportnimi trakovi, z embalažo pa tudi z materiali, ki jih sami uporabljamo pri pripravi hrane – noži, vilice, posoda … Žal noben material ni povsem inerten – iz vsakega v živilo migrirajo določene snovi. Določeno tveganje torej obstaja, razlaga mag. Viviana Golja z NIJZ in poudarja, da tveganja za prehajanje potencialno nevarnih snovi v živila lahko zmanjšamo uporabniki sami, če se držimo določenih pravil.
V tokratni rubriki “Veste, kaj jeste?” smo se spraševali, kako varna je uporaba materialov v stiku z živili. Vse od začetka pridelave, pa do končne uporabe prihajajo živila v stik z najrazličnejšimi materiali – s kmetijski stroji, noži ali transportnimi trakovi, z embalažo pa tudi z materiali, ki jih sami uporabljamo pri pripravi hrane – noži, vilice, posoda … Žal noben material ni povsem inerten – iz vsakega v živilo migrirajo določene snovi. Določeno tveganje torej obstaja, razlaga mag. Viviana Golja z NIJZ in poudarja, da tveganja za prehajanje potencialno nevarnih snovi v živila lahko zmanjšamo uporabniki sami, če se držimo določenih pravil.
Neveljaven email naslov