Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
10.05.2017 8 min

Veste, kaj jeste


Tema tokratne rubrike “Veste, kaj jeste?” je sol, ki je, kot je znano, Slovenci užijemo preveč. Četudi pogosto govorimo o tem, da je sol tista, ki je škodljiva pa gre dejansko za natrij. V živilih je ta naravno razširjen, a je njegov dnevni vnos pri nas v veliki meri sorazmeren z vnosom kuhinjske soli. Kljub nepogrešljivosti natrija pri normalnem delovanju številnih funkcij telesa, je ključni problem razvitih držav predvsem prekomerno uživanje kuhinjske soli, ki je dokazan dejavnik tveganja za nastanek kroničnih bolezni srca in ožilja in pomeni resno grožnjo za zdravje ljudi. O tem, koliko soli Slovenci povprečno užijemo, koliko bi je morali in s kakšno oz. katero hrano je užijemo največ, smo se pogovarjali z dr. Urško Blaznik z NIJZ.


Veste, kaj jeste

329 epizod


V njej obravnavamo hranila in živila, ki se pojavljajo na tržišču.

10.05.2017 8 min

Veste, kaj jeste


Tema tokratne rubrike “Veste, kaj jeste?” je sol, ki je, kot je znano, Slovenci užijemo preveč. Četudi pogosto govorimo o tem, da je sol tista, ki je škodljiva pa gre dejansko za natrij. V živilih je ta naravno razširjen, a je njegov dnevni vnos pri nas v veliki meri sorazmeren z vnosom kuhinjske soli. Kljub nepogrešljivosti natrija pri normalnem delovanju številnih funkcij telesa, je ključni problem razvitih držav predvsem prekomerno uživanje kuhinjske soli, ki je dokazan dejavnik tveganja za nastanek kroničnih bolezni srca in ožilja in pomeni resno grožnjo za zdravje ljudi. O tem, koliko soli Slovenci povprečno užijemo, koliko bi je morali in s kakšno oz. katero hrano je užijemo največ, smo se pogovarjali z dr. Urško Blaznik z NIJZ.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov