Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
23.01.2019 10 min

Kako jesti zdravo in poceni?


Ne kupujmo že pripravljenih polizdelkov in izdelkov, temveč osnovne surovine

Januar je mesec, ko je zaradi razvajanja in obdarovanja v decembru cekinov v družinski blagajni  praviloma manj in ko smo nekoliko pazljivejši tudi pri nakupu najbolj osnovnih dobrin, med katere sodi tudi hrana. Ta je za štiričlansko družino lahko znaten finančni zalogaj, sploh če se želi prehranjevati tudi zdravo. Velja namreč splošno prepričanje, da je kakovostna hrana tudi dražja. Inženirka prehrane, mag. Anja Pristavec se s tem ne strinja povsem in v tokratni rubriki Veste, kaj jeste? svetuje, kako se je torej mogoče prehranjevati poceni in hkrati tudi zdravo.

Poleg nasvetov, ki jih lahko slišite v posnetku oddaje, je tule še nekaj priporočil sogovornice, mag. Anje Pristavec:

– jejmo naravno in manj predelano hrano, saj ta vsebuje veliko vitaminov, mineralov in vlaknin in dalj časa bomo siti,
– hrane ne kupujmo lačni, saj že samo vidna zaznava, vonj ali zvok ob odpiranju ali pripravi določene hrane lahko vplivajo na to, kaj in koliko hrane bomo kupili,
– obroke planirajmo in, če je le mogoče, kuhajmo doma,
– kupujmo sezonsko hrano, ker je v obdobju, ko uspeva, najbolj zdrava in najcenejša,
– razmislimo o domačem vrtu, ki je lahko odlična zakladnica zdrave hrane, ki je hkrati skorajda brezplačna,
– presežek zelenjave poleti zamrznimo, saj nam pozimi lahko pride še kako prav.

 

 


Veste, kaj jeste

329 epizod


V njej obravnavamo hranila in živila, ki se pojavljajo na tržišču.

23.01.2019 10 min

Kako jesti zdravo in poceni?


Ne kupujmo že pripravljenih polizdelkov in izdelkov, temveč osnovne surovine

Januar je mesec, ko je zaradi razvajanja in obdarovanja v decembru cekinov v družinski blagajni  praviloma manj in ko smo nekoliko pazljivejši tudi pri nakupu najbolj osnovnih dobrin, med katere sodi tudi hrana. Ta je za štiričlansko družino lahko znaten finančni zalogaj, sploh če se želi prehranjevati tudi zdravo. Velja namreč splošno prepričanje, da je kakovostna hrana tudi dražja. Inženirka prehrane, mag. Anja Pristavec se s tem ne strinja povsem in v tokratni rubriki Veste, kaj jeste? svetuje, kako se je torej mogoče prehranjevati poceni in hkrati tudi zdravo.

Poleg nasvetov, ki jih lahko slišite v posnetku oddaje, je tule še nekaj priporočil sogovornice, mag. Anje Pristavec:

– jejmo naravno in manj predelano hrano, saj ta vsebuje veliko vitaminov, mineralov in vlaknin in dalj časa bomo siti,
– hrane ne kupujmo lačni, saj že samo vidna zaznava, vonj ali zvok ob odpiranju ali pripravi določene hrane lahko vplivajo na to, kaj in koliko hrane bomo kupili,
– obroke planirajmo in, če je le mogoče, kuhajmo doma,
– kupujmo sezonsko hrano, ker je v obdobju, ko uspeva, najbolj zdrava in najcenejša,
– razmislimo o domačem vrtu, ki je lahko odlična zakladnica zdrave hrane, ki je hkrati skorajda brezplačna,
– presežek zelenjave poleti zamrznimo, saj nam pozimi lahko pride še kako prav.

 

 

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov