Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Aplikacija pomaga razumeti vsebnost snovi v živilu, ki jih želimo omejiti: sladkorja, soli, nasičenih maščob in skupnih maščob
Branje prehranskih tabel na živilih je pomembno. To je edini način, da vemo, kaj jemo. Ni pa vedno tudi najlažje. Odzivi potrošnikov dokazujejo, da mnogi teh informacij ne uporabljajo, ker jih preprosto ne razumejo, nimajo časa za primerjavo ali pa jih niti ne opazijo. Na Zvezi potrošnikov Slovenije so skupaj z Inštitutom za nutricionistiko in Inštitutom Jožef Stefan zato razvili telefonsko aplikacijo VešKajJeš, ki potrošnikom omogoča res enostavno prepoznavanje prehranskega profila živila, in sicer s skeniranjem črtne kode na živilu. S tremi barvami – zeleno, oranžno in rdečo, aplikacija ponudi informacijo o tem, koliko nutritientov, ki jih želimo v prehrani omejiti, izdelek vsebuje. Aplikacijo smo preizkusili in o njej izvedeli več v klepetu z Uršo Šmid z ZPS.
Aplikacija pomaga razumeti vsebnost snovi v živilu, ki jih želimo omejiti: sladkorja, soli, nasičenih maščob in skupnih maščob
Branje prehranskih tabel na živilih je pomembno. To je edini način, da vemo, kaj jemo. Ni pa vedno tudi najlažje. Odzivi potrošnikov dokazujejo, da mnogi teh informacij ne uporabljajo, ker jih preprosto ne razumejo, nimajo časa za primerjavo ali pa jih niti ne opazijo. Na Zvezi potrošnikov Slovenije so skupaj z Inštitutom za nutricionistiko in Inštitutom Jožef Stefan zato razvili telefonsko aplikacijo VešKajJeš, ki potrošnikom omogoča res enostavno prepoznavanje prehranskega profila živila, in sicer s skeniranjem črtne kode na živilu. S tremi barvami – zeleno, oranžno in rdečo, aplikacija ponudi informacijo o tem, koliko nutritientov, ki jih želimo v prehrani omejiti, izdelek vsebuje. Aplikacijo smo preizkusili in o njej izvedeli več v klepetu z Uršo Šmid z ZPS.
Neveljaven email naslov