Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Nataša Rašl je tokrat na pogovor za rubriko Veste, kaj jeste? povabila Katjo Rebolj, ki je nedavno kot nabiralka in mentorica nastopila v oddaji televizijske mreže Netflix z naslovom “Restavracije na robu,” ki je bila posvečena Sloveniji. Tam je dokazala, da se lahko za obogatitev solate, juhe ali recimo rižote, sprehodimo do bližnjega travnika ali gozda. Tam naberemo številne užitne cvetove rastlin in z njimi jedem dodamo vitamine in antioksidante ter seveda okuse in drugačen, poseben videz.
Cvetovi na krožnikih zaradi videza, okusa in tudi ugodnih učinkov
Za obogatitev solate, juhe ali rižote se lahko sprehodimo do bližnjega travnika ali gozda. Tam naberemo užitne cvetove rastlin in z njimi jedem dodamo vitamine in antioksidante ter seveda okuse in drugačen, poseben videz. Vendar tudi pri cvetovih, kot poudarja dr. biokemije in molekularne biologije Katja Rebolj iz podjetja Rožma, moramo vedeti, kaj nabiramo. V Sloveniji lahko naberemo okoli 1500 užitnih vrst tako imenovanih divjih rastlin.
“Italija in Francija imata bogato tradicijo uporabe jedilnega cvetja v receptih, podobno je tudi v nekaterih azijskih deželah.”
Na travniku v tem času cvetijo črna detelja, hren in druge križnice, ivanjščica in marjetica, v gozdu krompirjevka ter seveda bezeg in akacija.
“Cvetove regrata lahko recimo uporabimo v sirupih in solatah, lahko pa ga tudi zamrznemo v ledene kocke in ga uporabimo za popestritev pijač.”
Nataša Rašl je tokrat na pogovor za rubriko Veste, kaj jeste? povabila Katjo Rebolj, ki je nedavno kot nabiralka in mentorica nastopila v oddaji televizijske mreže Netflix z naslovom “Restavracije na robu,” ki je bila posvečena Sloveniji. Tam je dokazala, da se lahko za obogatitev solate, juhe ali recimo rižote, sprehodimo do bližnjega travnika ali gozda. Tam naberemo številne užitne cvetove rastlin in z njimi jedem dodamo vitamine in antioksidante ter seveda okuse in drugačen, poseben videz.
Cvetovi na krožnikih zaradi videza, okusa in tudi ugodnih učinkov
Za obogatitev solate, juhe ali rižote se lahko sprehodimo do bližnjega travnika ali gozda. Tam naberemo užitne cvetove rastlin in z njimi jedem dodamo vitamine in antioksidante ter seveda okuse in drugačen, poseben videz. Vendar tudi pri cvetovih, kot poudarja dr. biokemije in molekularne biologije Katja Rebolj iz podjetja Rožma, moramo vedeti, kaj nabiramo. V Sloveniji lahko naberemo okoli 1500 užitnih vrst tako imenovanih divjih rastlin.
“Italija in Francija imata bogato tradicijo uporabe jedilnega cvetja v receptih, podobno je tudi v nekaterih azijskih deželah.”
Na travniku v tem času cvetijo črna detelja, hren in druge križnice, ivanjščica in marjetica, v gozdu krompirjevka ter seveda bezeg in akacija.
“Cvetove regrata lahko recimo uporabimo v sirupih in solatah, lahko pa ga tudi zamrznemo v ledene kocke in ga uporabimo za popestritev pijač.”
Neveljaven email naslov