Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
08.07.2020 12 min

Veste, kaj jeste

Radi jeste? Pa veste, kaj jeste? Odgovor dobite v oddaji o vsem, kar se skriva v hrani. Vsako sredo ob 7.40 na Prvem.

Spoznajte "koroško košto"

Koroška kulinarika je v preteklosti imela dve značilnosti, ki sta v zadnjih letih zelo iskani in cenjeni: lokalno in sezonsko. Prehrana Korošcev je bila osnovna kmečka hrana, ki se je z industrializacijo preoblikovala v delavsko prehrano, v procesu nadaljnjega razvoja pa je delavska prehrana začela prevzemati tudi posamezne značilnosti meščanske prehrane. Danica Hudrap je avtorica diplomske naloge na temo koroške košte z naslovom »Po starih cajtih diši«.


Veste, kaj jeste

329 epizod


V njej obravnavamo hranila in živila, ki se pojavljajo na tržišču.

08.07.2020 12 min

Veste, kaj jeste

Radi jeste? Pa veste, kaj jeste? Odgovor dobite v oddaji o vsem, kar se skriva v hrani. Vsako sredo ob 7.40 na Prvem.

Spoznajte "koroško košto"

Koroška kulinarika je v preteklosti imela dve značilnosti, ki sta v zadnjih letih zelo iskani in cenjeni: lokalno in sezonsko. Prehrana Korošcev je bila osnovna kmečka hrana, ki se je z industrializacijo preoblikovala v delavsko prehrano, v procesu nadaljnjega razvoja pa je delavska prehrana začela prevzemati tudi posamezne značilnosti meščanske prehrane. Danica Hudrap je avtorica diplomske naloge na temo koroške košte z naslovom »Po starih cajtih diši«.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov