Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Goriška statistična regija od Bovca do Ajdovščine in Vipave, z vključenima Idrijo in Cerknim, v smislu kulinarike zajema tako alpski kot mediteranski svet.
Kulinarika goriške regije zajema tako alpski kot mediteranski svet
Goriška statistična regija od Bovca do Ajdovščine in Vipave, z vključenima Idrijo in Cerknim, v smislu kulinarike zajema tako alpski kot mediteranski svet. To prepletanje so, kot pove novinar, publicist in poznavalec goriške kulinarike Toni Gomišček iz Solkana še bolj spodbudile poroke oz. selitve mladih v druge kraje.
Znan je primer kobariških štrukljev, ki so bili oz. naj bi bili prineseni iz Drežnice in se niso “rodili” v Kobaridu.
Ena od značilnih jedi te regije je tudi jota. Sogovornik opisuje tisto, za katero uporabljajo repo tropinko oz. repo, ki je bila kisana na tropinah.
Pri joti je treba vedno stvari kuhati posamezno, ker bi sicer kislo zelje ustavilo kuhanje krompirja.
Goriška statistična regija od Bovca do Ajdovščine in Vipave, z vključenima Idrijo in Cerknim, v smislu kulinarike zajema tako alpski kot mediteranski svet.
Kulinarika goriške regije zajema tako alpski kot mediteranski svet
Goriška statistična regija od Bovca do Ajdovščine in Vipave, z vključenima Idrijo in Cerknim, v smislu kulinarike zajema tako alpski kot mediteranski svet. To prepletanje so, kot pove novinar, publicist in poznavalec goriške kulinarike Toni Gomišček iz Solkana še bolj spodbudile poroke oz. selitve mladih v druge kraje.
Znan je primer kobariških štrukljev, ki so bili oz. naj bi bili prineseni iz Drežnice in se niso “rodili” v Kobaridu.
Ena od značilnih jedi te regije je tudi jota. Sogovornik opisuje tisto, za katero uporabljajo repo tropinko oz. repo, ki je bila kisana na tropinah.
Pri joti je treba vedno stvari kuhati posamezno, ker bi sicer kislo zelje ustavilo kuhanje krompirja.
Neveljaven email naslov