Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
15.07.2020 7 min

"In iz tega napraviš potem eno odlično mineštro - joto"

Goriška statistična regija od Bovca do Ajdovščine in Vipave, z vključenima Idrijo in Cerknim, v smislu kulinarike zajema tako alpski kot mediteranski svet.

Kulinarika goriške regije zajema tako alpski kot mediteranski svet

Goriška statistična regija od Bovca do Ajdovščine in Vipave, z vključenima Idrijo in Cerknim, v smislu kulinarike zajema tako alpski kot mediteranski svet. To prepletanjso, kot pove novinar, publicist in poznavalec goriške kulinarike Toni Gomišček iz Solkana še bolj spodbudile poroke oz. selitve mladih v druge kraje.  

Znan je primer kobariških štrukljev, ki so bili oz. naj bi bili prineseni iz Drežnice in se niso “rodili” v Kobaridu.

Ena od značilnih jedi te regije je tudi jota. Sogovornik opisuje tisto, za katero uporabljajo repo tropinko oz. repo, ki je bila kisana na tropinah. 

Pri joti je treba vedno stvari kuhati posamezno, ker bi sicer kislo zelje ustavilo kuhanje krompirja.

 


Veste, kaj jeste

329 epizod


V njej obravnavamo hranila in živila, ki se pojavljajo na tržišču.

15.07.2020 7 min

"In iz tega napraviš potem eno odlično mineštro - joto"

Goriška statistična regija od Bovca do Ajdovščine in Vipave, z vključenima Idrijo in Cerknim, v smislu kulinarike zajema tako alpski kot mediteranski svet.

Kulinarika goriške regije zajema tako alpski kot mediteranski svet

Goriška statistična regija od Bovca do Ajdovščine in Vipave, z vključenima Idrijo in Cerknim, v smislu kulinarike zajema tako alpski kot mediteranski svet. To prepletanjso, kot pove novinar, publicist in poznavalec goriške kulinarike Toni Gomišček iz Solkana še bolj spodbudile poroke oz. selitve mladih v druge kraje.  

Znan je primer kobariških štrukljev, ki so bili oz. naj bi bili prineseni iz Drežnice in se niso “rodili” v Kobaridu.

Ena od značilnih jedi te regije je tudi jota. Sogovornik opisuje tisto, za katero uporabljajo repo tropinko oz. repo, ki je bila kisana na tropinah. 

Pri joti je treba vedno stvari kuhati posamezno, ker bi sicer kislo zelje ustavilo kuhanje krompirja.

 

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov