Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
24.10.2015 5 min

Gratinirana jabolka

V Radijski kuhinji tokrat o tem, s katerimi začimbami oplemenitimo okus jabolk, zakaj je smotrno jabolka hraniti v zamrzovalniku in kako najbolj učinkovito hraniti jabolka v povprečni kleti ali shrambi. Ker je sezona jabolk na vrhuncu, pa še recept za pripravo gratiniranih jabolk: GRATINIRANA JABOLKA ZA 6 OSEB 6 večjih jabolk 500 g skute 300 g kisle smetane 4 jajca 2 žlici sladkorja 1 vanili sladkor Krepki ščep soli Jabolka olupimo in izrežemo sredico. Ta mora imeti prostornino, da lahko vanjo nadevamo za večje jajce nadeva. Nadev pripravimo tako, da skuto pomešamo z 2. razžvrkljanima jajcema in sladkorjem ter vanili sladkorjem. Preostali dve jajci razžvrkljamo in pomešamo s kislo smetano. Skutin nadev nadevamo v jabolka. Zložimo jih v pomaščen manjši a dovolj visok pekač. Prelijemo jih s kislo smetano in pečemo pol ure pri 180 °C.


Z vami v kuhinji

574 epizod


Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

24.10.2015 5 min

Gratinirana jabolka

V Radijski kuhinji tokrat o tem, s katerimi začimbami oplemenitimo okus jabolk, zakaj je smotrno jabolka hraniti v zamrzovalniku in kako najbolj učinkovito hraniti jabolka v povprečni kleti ali shrambi. Ker je sezona jabolk na vrhuncu, pa še recept za pripravo gratiniranih jabolk: GRATINIRANA JABOLKA ZA 6 OSEB 6 večjih jabolk 500 g skute 300 g kisle smetane 4 jajca 2 žlici sladkorja 1 vanili sladkor Krepki ščep soli Jabolka olupimo in izrežemo sredico. Ta mora imeti prostornino, da lahko vanjo nadevamo za večje jajce nadeva. Nadev pripravimo tako, da skuto pomešamo z 2. razžvrkljanima jajcema in sladkorjem ter vanili sladkorjem. Preostali dve jajci razžvrkljamo in pomešamo s kislo smetano. Skutin nadev nadevamo v jabolka. Zložimo jih v pomaščen manjši a dovolj visok pekač. Prelijemo jih s kislo smetano in pečemo pol ure pri 180 °C.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov