Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
25.12.2015 35 min

Knjiga Okusiti Maribor

Na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem so pred nedavnim izdali monografijo o tipičnih lokalnih jedeh, značilnih za Maribor. S tem je štajerska prestolnica postala drugo mesto v Sloveniji s takšno knjigo. Knjiga Okusiti Maribor je odlična promocija mariborske kulinarike in gastronomije, na kar pa lokalni gostinci velikokrat pozabljajo, je prepričana soavtorica knjige etnologinja, doktorica Maja Godina Golija. Se morda še spomnite fuzla, kurje smrti, bele dame? Se vam cedijo sline, ko slišite za štajersko kislo juho, pohorsko omleto ali vampe s krompirjem? To je le nekaj jedi iz nabora 30-ih, ki so jih zbrali različni avtorji knjige, med njimi že omenjena Maja Godina Golija, etnologinja doktorica Jerneja Ferlež in predavateljica na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Mojca Polak. Oddajo je pripravila Nataša Kuhar, za zvokovno podobo pa je poskrbel Ivo Smogavec. www.radiomaribor.si


Z vami v kuhinji

574 epizod


Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

25.12.2015 35 min

Knjiga Okusiti Maribor

Na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem so pred nedavnim izdali monografijo o tipičnih lokalnih jedeh, značilnih za Maribor. S tem je štajerska prestolnica postala drugo mesto v Sloveniji s takšno knjigo. Knjiga Okusiti Maribor je odlična promocija mariborske kulinarike in gastronomije, na kar pa lokalni gostinci velikokrat pozabljajo, je prepričana soavtorica knjige etnologinja, doktorica Maja Godina Golija. Se morda še spomnite fuzla, kurje smrti, bele dame? Se vam cedijo sline, ko slišite za štajersko kislo juho, pohorsko omleto ali vampe s krompirjem? To je le nekaj jedi iz nabora 30-ih, ki so jih zbrali različni avtorji knjige, med njimi že omenjena Maja Godina Golija, etnologinja doktorica Jerneja Ferlež in predavateljica na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Mojca Polak. Oddajo je pripravila Nataša Kuhar, za zvokovno podobo pa je poskrbel Ivo Smogavec. www.radiomaribor.si

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov