Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
02.12.2017 6 min

Jasminov riž z ekspresno kari omako

V radijski kuhinji tokrat o rižu, in sicer jasminovem rižu. V čem je posebnost jasminovega riža, kako ga pravilno skuhamo in kakšna je razlika med jasminovim in basmati rižem. Tokratni recept pa je za pripravo jasminovega riža z ekspresno kari omako. JASMINOV RIŽ Z EKSPRESNO KARI OMAKO Za 4 osebe 500 g jasminovega riža Sol Žlica kokosovega masla 1 konzerva džuveč 2 žlici kari praška 4-5 cm korenine ingverja 200 ml kokosovega mleka Vodo pristavimo na ogenj in solimo. Ko začne vreti, vsujemo riž in pokrito dušimo brez mešanja 12-15 minut. Nato odkrijemo in vmešamo kokosovo maslo. Džuveč vsujemo v kozico in ga zavremo ter zalijemo s kokosovim mlekom. Začinimo z naribanim ingverjem in kari praškom. Še malo pokuhamo in postrežemo z jasminovim rižem.


Z vami v kuhinji

578 epizod


Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

02.12.2017 6 min

Jasminov riž z ekspresno kari omako

V radijski kuhinji tokrat o rižu, in sicer jasminovem rižu. V čem je posebnost jasminovega riža, kako ga pravilno skuhamo in kakšna je razlika med jasminovim in basmati rižem. Tokratni recept pa je za pripravo jasminovega riža z ekspresno kari omako. JASMINOV RIŽ Z EKSPRESNO KARI OMAKO Za 4 osebe 500 g jasminovega riža Sol Žlica kokosovega masla 1 konzerva džuveč 2 žlici kari praška 4-5 cm korenine ingverja 200 ml kokosovega mleka Vodo pristavimo na ogenj in solimo. Ko začne vreti, vsujemo riž in pokrito dušimo brez mešanja 12-15 minut. Nato odkrijemo in vmešamo kokosovo maslo. Džuveč vsujemo v kozico in ga zavremo ter zalijemo s kokosovim mlekom. Začinimo z naribanim ingverjem in kari praškom. Še malo pokuhamo in postrežemo z jasminovim rižem.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov