Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
V radijski kuhinji tokrat o rižu, in sicer jasminovem rižu. V čem je posebnost jasminovega riža, kako ga pravilno skuhamo in kakšna je razlika med jasminovim in basmati rižem. Tokratni recept pa je za pripravo jasminovega riža z ekspresno kari omako.
JASMINOV RIŽ Z EKSPRESNO KARI OMAKO
Za 4 osebe
500 g jasminovega riža
Sol
Žlica kokosovega masla
1 konzerva džuveč
2 žlici kari praška
4-5 cm korenine ingverja
200 ml kokosovega mleka
Vodo pristavimo na ogenj in solimo. Ko začne vreti, vsujemo riž in pokrito dušimo brez mešanja 12-15 minut. Nato odkrijemo in vmešamo kokosovo maslo. Džuveč vsujemo v kozico in ga zavremo ter zalijemo s kokosovim mlekom. Začinimo z naribanim ingverjem in kari praškom. Še malo pokuhamo in postrežemo z jasminovim rižem.
578 epizod
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
V radijski kuhinji tokrat o rižu, in sicer jasminovem rižu. V čem je posebnost jasminovega riža, kako ga pravilno skuhamo in kakšna je razlika med jasminovim in basmati rižem. Tokratni recept pa je za pripravo jasminovega riža z ekspresno kari omako.
JASMINOV RIŽ Z EKSPRESNO KARI OMAKO
Za 4 osebe
500 g jasminovega riža
Sol
Žlica kokosovega masla
1 konzerva džuveč
2 žlici kari praška
4-5 cm korenine ingverja
200 ml kokosovega mleka
Vodo pristavimo na ogenj in solimo. Ko začne vreti, vsujemo riž in pokrito dušimo brez mešanja 12-15 minut. Nato odkrijemo in vmešamo kokosovo maslo. Džuveč vsujemo v kozico in ga zavremo ter zalijemo s kokosovim mlekom. Začinimo z naribanim ingverjem in kari praškom. Še malo pokuhamo in postrežemo z jasminovim rižem.
Neveljaven email naslov