Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Božično-novoletni prazniki prinašajo tudi druženja in praznovanja, zato boste v radijski kuhinji tokrat izvedeli kaj ponuditi ob aperitivu, naj kaj moramo biti pozorni, da se bodo gostje počutili dobro in kako prihraniti čas s pripravami na zabavo. Tokratni recept pa je za pripravo hrustljavih grižljajev s krvavico in jabolkom.
ZA 20 KOSOV:
500 g listnatega testa
1 krvavica
1 jabolko
2 rumenjaka
Testo razvaljamo 0,5 cm debelo. Izrežemo kroge. Krvavico olupimo črevesa in nadev pomešamo z zelo drobnimi kockicami jabolka. Na vsak krog testa položimo žlico nadeva in rob testa premažemo z rumenjakom in nasprotne robove združimo, da nastane polmesec. Premažemo jih z rumenjakom in položimo na pekač pokončno. Pečemo 12 minut pri 200°C. Pred peko jih poškropimo z vodo. Ponudimo jih s pekočo ali hrenovo omako z jabolki.
578 epizod
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
Božično-novoletni prazniki prinašajo tudi druženja in praznovanja, zato boste v radijski kuhinji tokrat izvedeli kaj ponuditi ob aperitivu, naj kaj moramo biti pozorni, da se bodo gostje počutili dobro in kako prihraniti čas s pripravami na zabavo. Tokratni recept pa je za pripravo hrustljavih grižljajev s krvavico in jabolkom.
ZA 20 KOSOV:
500 g listnatega testa
1 krvavica
1 jabolko
2 rumenjaka
Testo razvaljamo 0,5 cm debelo. Izrežemo kroge. Krvavico olupimo črevesa in nadev pomešamo z zelo drobnimi kockicami jabolka. Na vsak krog testa položimo žlico nadeva in rob testa premažemo z rumenjakom in nasprotne robove združimo, da nastane polmesec. Premažemo jih z rumenjakom in položimo na pekač pokončno. Pečemo 12 minut pri 200°C. Pred peko jih poškropimo z vodo. Ponudimo jih s pekočo ali hrenovo omako z jabolki.
Neveljaven email naslov