Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rubriko pripravljata Mojca Polak in Darinka Čobec.
Za 4 osebe
4 kosi belgijskega radiča
100 g ajdove kaše
5 dl bešamelne omake
100 g poltrdega kozjega sira
50 g sira za ribanje
Belgijski radič prepolovimo in za pol minute blanširamo v slanem kropu. Ajdovo kašo namočimo dve uri pred pripravo. Nato jo kuhamo 10 minut v slani vodi in jo odcedimo. Ajdovo kašo zmešamo z 2 dl bešamelne omake in dodamo na kockice narezan kozji sir. Središčni del radiča nekoliko izdolbemo in nadevamo z nadevom iz kaše. Postavimo jih v namaščen pekač in prelijemo s preostalim bešamelom. Nastrgamo sir in pečemo 20 minut pri 180 °C v pečici.
578 epizod
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
Rubriko pripravljata Mojca Polak in Darinka Čobec.
Za 4 osebe
4 kosi belgijskega radiča
100 g ajdove kaše
5 dl bešamelne omake
100 g poltrdega kozjega sira
50 g sira za ribanje
Belgijski radič prepolovimo in za pol minute blanširamo v slanem kropu. Ajdovo kašo namočimo dve uri pred pripravo. Nato jo kuhamo 10 minut v slani vodi in jo odcedimo. Ajdovo kašo zmešamo z 2 dl bešamelne omake in dodamo na kockice narezan kozji sir. Središčni del radiča nekoliko izdolbemo in nadevamo z nadevom iz kaše. Postavimo jih v namaščen pekač in prelijemo s preostalim bešamelom. Nastrgamo sir in pečemo 20 minut pri 180 °C v pečici.
Neveljaven email naslov