Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
30.03.2019 4 min

Ajdova kaša s porom in slanino

V radijski kuhinji tokrat o ajdovi kaši. Katere so številne možnosti priprave dušene ajdove kaše, kako jo lahko vključimo v sladke jedi in kaj ponuditi zraven ajdove kaše? Podroben recept pa je tokrat za pripravo ajdove kaše s porom in slanino. Ajdova kaša s porom in slanino za 4 osebe: 200 g ajdove kaše 200 g pora 150 g na kocke narezane slanine 1 žlica majarona 1 žlica sončničnega olja sol, poper Slanino in por narežemo na drobne kocke. Oboje pokrito pražimo v kozici, da se por zmehča. Dodamo ajdovo kašo in vse skupaj na zmernem ognju odkrito pražimo nekaj minut. Ves čas mešamo. Nato zalijemo s pol litra vode in začinimo ter pokrito dušimo. Pri tem ni potrebno več mešati. Po 15 minutah dušenja ajdo poskusimo. Če je potrebno, dolijemo še malo vode in kuhamo do mehkega.


Z vami v kuhinji

575 epizod


Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

30.03.2019 4 min

Ajdova kaša s porom in slanino

V radijski kuhinji tokrat o ajdovi kaši. Katere so številne možnosti priprave dušene ajdove kaše, kako jo lahko vključimo v sladke jedi in kaj ponuditi zraven ajdove kaše? Podroben recept pa je tokrat za pripravo ajdove kaše s porom in slanino. Ajdova kaša s porom in slanino za 4 osebe: 200 g ajdove kaše 200 g pora 150 g na kocke narezane slanine 1 žlica majarona 1 žlica sončničnega olja sol, poper Slanino in por narežemo na drobne kocke. Oboje pokrito pražimo v kozici, da se por zmehča. Dodamo ajdovo kašo in vse skupaj na zmernem ognju odkrito pražimo nekaj minut. Ves čas mešamo. Nato zalijemo s pol litra vode in začinimo ter pokrito dušimo. Pri tem ni potrebno več mešati. Po 15 minutah dušenja ajdo poskusimo. Če je potrebno, dolijemo še malo vode in kuhamo do mehkega.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov