Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
24.09.2022 4 min

Sladoled iz domače kuhinje

Sladoled je sladica z več kot dvatisočletno zgodovino in čeprav je nepogrešljivi spremljevalec poletnih dni, si ga lahko privoščimo skozi vse leto. Še posebej okusen je tisti iz domače kuhinje, kjer lahko uporabimo doma pridelano sadje. Recept zanj je pripravila kuharica Barbara. Sestavine: (za pribl. 450 ml) 250 g poljubnega sadja (maline, robide, borovnice, jagode) 50 g sladkorja v prahu sok pol limone 2 rumenjaka 100 ml mleka 100 ml sladke smetane vejica mete Priprava: Sadje operemo, očistimo in narežemo. Posujemo s sladkorjem v prahu. Prelijemo z limonovim sokom in pustimo stati pol ure. Rumenjka ločimo od beljakov. Mleko in sladko smetano zagrejemo in odstranimo z ognja tik pred vretjem. Prelijemo čez rumenjaka in ponovno mešamo na zmernem ognju, da se zmes nekoliko zgosti. Ohladimo. Sadje pretlačimo, dodamo nasekljano meto in skupaj primešamo k ohlajeni mešanici rumenjakov, mleka in smetane. Prelijemo v plastično posodo in damo v zamrzovalnik. Čez eno uro premešamo z metlico za stepanje ali ročnim mešalnikom. Nato postopek ponovimo vsake pol ure. Dokler se sladoled ne strdi. Na ta način bomo ustvarili kremast sadni sladoled brez aparata kar v domači kuhinji.


Z vami v kuhinji

575 epizod


Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

24.09.2022 4 min

Sladoled iz domače kuhinje

Sladoled je sladica z več kot dvatisočletno zgodovino in čeprav je nepogrešljivi spremljevalec poletnih dni, si ga lahko privoščimo skozi vse leto. Še posebej okusen je tisti iz domače kuhinje, kjer lahko uporabimo doma pridelano sadje. Recept zanj je pripravila kuharica Barbara. Sestavine: (za pribl. 450 ml) 250 g poljubnega sadja (maline, robide, borovnice, jagode) 50 g sladkorja v prahu sok pol limone 2 rumenjaka 100 ml mleka 100 ml sladke smetane vejica mete Priprava: Sadje operemo, očistimo in narežemo. Posujemo s sladkorjem v prahu. Prelijemo z limonovim sokom in pustimo stati pol ure. Rumenjka ločimo od beljakov. Mleko in sladko smetano zagrejemo in odstranimo z ognja tik pred vretjem. Prelijemo čez rumenjaka in ponovno mešamo na zmernem ognju, da se zmes nekoliko zgosti. Ohladimo. Sadje pretlačimo, dodamo nasekljano meto in skupaj primešamo k ohlajeni mešanici rumenjakov, mleka in smetane. Prelijemo v plastično posodo in damo v zamrzovalnik. Čez eno uro premešamo z metlico za stepanje ali ročnim mešalnikom. Nato postopek ponovimo vsake pol ure. Dokler se sladoled ne strdi. Na ta način bomo ustvarili kremast sadni sladoled brez aparata kar v domači kuhinji.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov