Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
07.10.2023 4 min

Bučnica

Sezona buč je v polnem razmahu, zato v tokratni radijski kuhinji o tej priljubljeni in vsestranski zelenjavi. Med drugim boste izvedeli kako ohraniti buče za ozimnico, ali jih je potrebno vedno olupiti, podroben recept pa je tokrat za pripravo bučnice. Za 1 pekač: 8 listov vlečenega testa 1 kilogram skute 1 jajce 1 kg buče + 1 žlica soli ½ poravnane jedilne žlice soli 1 zvrhana žlica sladkorja Maščoba za peko Bučo grobo naribamo in osolimo. Po 15 minutah jo dobro ožamemo. Skuto pomešamo s sladkorjem in soljo ter vanjo razbijemo jajce, dodamo ožeto bučo in premešamo. List vlečenega testa premažemo z maščobo ter po polovici nadevamo z nadevom in zvijemo v zavitek. Pripravljene zavitke zlagamo na pomaščen pekač in pečemo 15 minut pri 200°C in še 15 minut pri 180 °C.


Z vami v kuhinji

574 epizod


Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

07.10.2023 4 min

Bučnica

Sezona buč je v polnem razmahu, zato v tokratni radijski kuhinji o tej priljubljeni in vsestranski zelenjavi. Med drugim boste izvedeli kako ohraniti buče za ozimnico, ali jih je potrebno vedno olupiti, podroben recept pa je tokrat za pripravo bučnice. Za 1 pekač: 8 listov vlečenega testa 1 kilogram skute 1 jajce 1 kg buče + 1 žlica soli ½ poravnane jedilne žlice soli 1 zvrhana žlica sladkorja Maščoba za peko Bučo grobo naribamo in osolimo. Po 15 minutah jo dobro ožamemo. Skuto pomešamo s sladkorjem in soljo ter vanjo razbijemo jajce, dodamo ožeto bučo in premešamo. List vlečenega testa premažemo z maščobo ter po polovici nadevamo z nadevom in zvijemo v zavitek. Pripravljene zavitke zlagamo na pomaščen pekač in pečemo 15 minut pri 200°C in še 15 minut pri 180 °C.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov