Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 11. maj. 2022

Val 202 • Sre, 11. maj.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Kviz Ena na ena s podnaslovom Če si upaš, v katerem vprašanja zastavljajo mimoidoči z ulice.

08:30
Novice

Oglašanje iz Torina po prvem večeru tekmovanja za pesem Evrovizije in nova domača glasba.

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo finalu državnega prvenstva za košarkarice in finalni tekmi slovenskega nogometnega pokala.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Tokrat se v Mimogrede po svetu 2 v iskanju jedi, ki je osvojila svet, ne odpravljamo prav daleč. Pravzaprav ostajamo v regiji in po malem tudi doma, saj je jed, ki jo predstavljamo, malo tudi naša. Pravzaprav si težko predstavljamo pravo slovensko gasilsko veselico ali majski piknik ali začetek vrtne žar sezone brez te ikonične jedi. Čevapčiče poznajo od Perzije do Skandinavije, od Avstralije do Južne Amerike, najbolj udomačena pa je na Balkanu. Spoznali bomo njihovo pestro zgodovino, kulturni vpliv, predvsem pa razkrili nekaj majhnih skrivnosti velikih mojstrov žara.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V Vročem mikrofonu bo Marko Polak s prof. dr. Majo Zalaznik z ljubljanske Ekonomske fakultete razglabljal o organizaciji velikih športnih dogodkov, ki bodo v letošnjem in prihodnjem letu v Sloveniji. Pogovor bo tekel o multiplikativnih učinkih tako zajetnih projektov, pa tudi o vseh izzivih, priložnostih in težavah, ki jih prinašajo za prireditelje, lokalno skupnost in državo.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Sledi sprehod od shoegaza in neo-psihedelije do dream popa s skupino Haiku Garden in njeno novo skladbo Levitate. V družbi Luka in Klemna je bila Neja Jerant.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Katera rastlina raste najhitreje na svetu?

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Odmevi po prvem dejanju letošnje Evrovizije, ki jo - po zmagi zasedbe Maneskin - gosti naša zahodna soseda Italija.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Popoldanski Naval na šport bo kolesarsko obarvan. Kako gradijo moštva najboljše ekipe in kakšno vlogo imajo v njih slovenski kolesarji? Odgovore najdete v popoldanskih športnih minutah.

Vsa dela skupine Arcade Fire so kapitalna. Z veliko mero pripovedne ambicije se slavni kanadski bend vrača s šesto dolgometriko. Kompozicijsko je ta izrazito folk-rokovska in v primerjavi s predhodnicami redkeje posuta s sintetičnimi zvoki; če že, se ti pojavijo docela namensko, njihove frekvence pa so bolj zadržane. V nasprotju s sporočilnostjo, v kateri se prepleta navezava na antiutopični roman Mi (Jevgenij Zamjatin, 1920). Omenjene izrazne skrajnosti poveže dinamika albuma, ki močno niha, a se največkrat raje zadrži na ponekod zamolkli strani. Zamolkli? Ob tem sta relevantni naslonitvi na slavni angleški progresivni zasedbi Radiohead in Portishead. Pri nastajanju albuma sta namreč sodelovala tudi vidna člana obeh "glav".

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V večeru na Valu 202 pospremimo finale slovenskega nogometnega pokala med Bravom in Koprom. Ljubljančani se borijo za mesta v evropskih tekmovanjih, Koperčani pa naskakujejo dvojno krono.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov