Z geslom Dostojno delo za invalide do boljših zaposlitvenih možnosti. Foto: EPA
Z geslom Dostojno delo za invalide do boljših zaposlitvenih možnosti. Foto: EPA

Ministrica za delo Marjeta Cotman je zapisala, da bodo dostojno delo za invalide zagotovili le z vključevanjem invalidskih vsebin na vsa področja družbenega življenja. Spomnila je tudi , da je bilo pri zaposlovanju invalidov storjeno že veliko, saj je Slovenija podpisnica konvencije ZN o pravicah invalidov, izvajati pa se je začel tudi zakon o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov.

Ob dnevu invalidov številne prireditve
Dan invalidov bodo pri nas zaznamovale tudi številne prireditve. Zavod za slepo in slabovidno mladino je pripravil dan odprtih vrat, kjer potekajo različne delavnice, na katerih predstavljajo posebna znanja za premagovanje slepote oziroma slabovidnosti.

Lokalne invalidske organizacije so že v preteklih dneh pripravile številne kulturne dogodke, od razstav izdelkov članov organizacij do filmskega festivala, na katerem je bilo na ogled sedem filmov gluhih in naglušnih ustvarjalcev.

Člani sveta vlade za invalide se bodo ob 10. uri srečali s predstavniki invalidskih organizacij, predstavnike reprezentativnih invalidskih organizacij pa bodo ob 14. uri sprejeli člani parlamentarnega odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.