Miro Senica soglaša s pregledom njegovih telefonskih klicev. Foto: MMC RTV SLO
Miro Senica soglaša s pregledom njegovih telefonskih klicev. Foto: MMC RTV SLO

Odvetnik Miro Senica je v sporočilu za javnost zatrdil, da je na vrhovno državno tožilstvo, sodišče in na preiskovalnega sodnika naslovil poziv za zavarovanje dokazov oziroma predlagal začasno odredbo, in sicer da javno daje vsem institucijam soglasje, da pridobijo izpise vseh njegovih telefonskih zvez na dan smrti Saše Baričeviča.

Kot piše spletni portal Žurnal24, ki se sklicuje na neuradne informacije, naj bi sodnica Marjana Tupy ugodila tožilcem in odredila pregled telefonskih pogovorov dveh oseb.

Posebna skupina državnih tožilcev je na sodišče naslovila prošnjo za pridobitev izpiska telefonskih pogovorov Senice, da bi preverili trditev dveh prič, ki naj bi odvetnika na usodni dan 2. februarja 2010 videli na kraju smrti Baričeviča. V soboto, 2. aprila, se izteče 14-mesečni rok, ko so operaterji še dolžni hraniti podatke o opravljenih telekomunikacijskih storitvah.


"To pomeni, da pristojnim institucijam javno dovoljuje, da pregledajo vse njegove telefonske klice, vsa SMS-sporočila in vse podatke baznih postaj, s katerimi lahko natančno določijo, kje se je Miro Senica zadrževal," je zapisano v sporočilu za javnost.

Nove okoliščine afere Baričevič bodo tema oddaje Pogledi Slovenije ob 20. uri na 1. programu TV Slovenije.

Gorenak za vzorec krvi ter analizo DNK-ja
Poslanec Vinko Gorenak je sicer v sredo Senico pozval, naj na Inštitut za sodno medicino da vzorec krvi in s tem ovrže vse dvome, čigavi so krvavi madeži v Baričevičevi hiši. Senica je to zavrnil in se odločil za pregled telefonskih izpiskov.

Gorenak je pred tem poslal tudi poziv predsedniku vrhovnega sodišča, naj ukrene "vse potrebno, da bo sodišče v tej zadevi odločilo čim prej, vsekakor pa pred 2. 4. 2011".

SLS: Izbris naj prepreči Pahor
V SLS pa premiera Boruta Pahorja pozivajo, naj s svojim ministrskim zborom in resornimi ministri ter avtoriteto svoje funkcije še danes ukrepa po svojih pristojnostih in prepreči izbris podatkov o elektronskih komunikacijah z dne tragedije, ki bi lahko pomagali k razjasnitvi okoliščin afere bulmastifi.