Milan Cvikl se je zapletel v besedni dvoboj z Walterjem Wolfom. Foto: MMC RTV SLO
Milan Cvikl se je zapletel v besedni dvoboj z Walterjem Wolfom. Foto: MMC RTV SLO
Izjave Wolfa in Riedla sprožile odzive

Walter Wolf je v pogovoru v oddaji med drugim dejal, da ostaja pri trditvah, da je Cvikl "mentalni invalid", lažnivec in bedak. Direktorja družbe Viator&Vektor Zdenka Pavčka pa je pozval, naj pojasni, kako je dobil 75 odstotkov Sistemske tehnike, in "naj ne laže naokrog". Po Wolfovih besedah Pavčkova svetovalka "podnevi svetuje Pavčku, ponoči pa Cviklu".

"On ima dovolj svojih kazenskih ovadb in drugih težav, tako da naj se zase briga, in jaz jutri vlagam uradno in civilno kazensko ovadbo zoper Walterja Wolfa, zaradi vseh stvari, ki jih počne," pa je v odzivu za RA SLO dejal Zdenko Pavček.

Cvikl pa je v odzivu še dejal, da je vsakomur jasno, da je bilo posrednikov in provizij pri poslu s Patrio preveč, in to "na račun slovenskih davkoplačevalcev". Toda slovenski oblasti se to po njegovih besedah očitno ne zdi sporno. O Wolfovih besedah pa je dejal še, da je najmanj, kar pričakuje, opravičilo.

Erjavec: Zadevo naj razčistijo pristojni organi
Na včerajšnji pogovor se je že odzval tudi minister za obrambo Karl Erjavec, ki je med drugim dejal, da izjave Riedla in Wolfa potrjujejo, da je bil nakup opravljen transparentno in brez provizij. Iz njunih besed naj ne bi izhajalo, da "bi padla kakršna koli podkupnina v zvezi s poslom 8x8", zlasti pa ne med uslužbenci ministrstva za obrambo.

Erjavec je še dejal, da ne želi biti pod pritiskom, da je bilo pri poslu kar koli narobe. Po njegovih besedah naj to zadevo razčistijo za to pristojni organi, ne pa politiki. "O tem lahko samo špekuliramo," je dodal minister.

Srečanje preiskovalcev še skrivnost
V zvezi z afero Patria naj bi se danes spet srečali finski in slovenski preiskovalci, ni pa jasno, ali sestanek poteka v Sloveniji ali na Finskem. Kot je poročal Radio Slovenja, pa naj glavnega finskega preiskovalca Kaija Erika Björquista ne bi bilo v Sloveniji, zaradi česar kaže, da so na Finsko odšli slovenski preiskovalci.

S policije pa so sporočili, da sta se sestala tudi direktorja finske in slovenske policije, Mikko Paatero in Jože Romšek, ki sta govorila o načinih izboljšanja sodelovanja med policijskimi organi obeh držav. Do srečanja je prišlo na pobudo slovenske policije, direktorja pa sta že izjavila, da ne nameravata kakor koli posegati v operativno delo skupne preiskovane skupine.

Izjave Wolfa in Riedla sprožile odzive