Foto:
Foto:
Minister Bručan je s Hočevarjem korektno sodeloval.

Generalni direktor Kliničnega centra Franc Hočevar je podal odstopno izjavo, poslovni načrt KC-ja pa označil za nerealnega.

Hočevar, ki bo na mestu direktorja ostal do 31. maja, se je za odstop odločil iz osebnih razlogov. Svojo funkcijo naj bi kot vršilec dolžnosti opravljal še do 31. maja.

O svoji odločitvi je že pretekli teden obvestil zdravstvenega ministra Andreja Bručana, pred začetkom seje pa tudi strokovni svet Kliničnega centra.

Potrebnih dodatnih 647 milijonov
Na seji sveta KC-ja je Hočevar dejal, da bodo letos samo za zdravljenje večjega števila bolnikov potrebovali dodatnih 647 milijonov tolarjev. Finančni načrt predvideva, da bo zavod letos poslovanje končal brez dobička ali izgube.

Hočevarjevo trditev so potrdili tudi ostali člani sveta in ob tem finančni načrt za letošnje leto označili zgolj kot začasnega. Svet se strinja, da je treba sestaviti bolj realen in ambicioznejši načrt, ki bo upošteval veliko večji obseg programov v delovanju zavoda.

Bručan: Kriza menedžmenta
Minister za zdravje Andrej Bručan je dejal, da je bila odločitev Hočevarja o odstopu osebna in minister nanjo ni vplival ter da so bili odnosi s Hočevarjem korektni. Po Bručanovem mnenju je KC že nekaj časa v krizi vodenja, zato je izrazil upanje, da bo zavod z ustreznimi rešitvami to krizo prebrodil. Bručan pojasnjuje, da je v KC-ju slabo zlasti menedžersko vodenje, ki naj bi pomanjkljivo sodelovalo s stroko. Bručan dodaja, da bi moral novi generalni direktor KC-ja prihajati iz menedžerskih vrst.