Walter Wolf zatrjuje, da nikoli ni bil pri Patrii. Foto: MMC RTV SLO
Walter Wolf zatrjuje, da nikoli ni bil pri Patrii. Foto: MMC RTV SLO
Patriin osemkolesnik
Nakup osemkolesnikov pred volitvami dviguje veliko prahu. Foto: MMC RTV SLO

"Nikoli nisem bil pri Patrii in čisto nič je ne poznam," je zatrdil Wolf, avstrijsko-kanadski državljan in podjetnik slovenskega rodu, ki je napovedal, da se bo iz Kanade v Evropo vrnil konec meseca. Na vprašanje, kaj novica o aretaciji pomeni zanj, je Wolf odgovoril, da je to "ena neumnost, ki se je zgodila". "Nič nisem dobil in nihče mi še ničesar ni rekel," je dejal za POP TV.

Erjavec: Z Wolfom ni nobene pogodbe
Minister Erjavec pa je prav tako za komercialno televizijo povedal, da ministrstvo nima podpisane nobene pogodbe z avstrijsko-kanadskim poslovnežem slovenskega rodu Walterjem Wolfom in da aretacije na Finskem niso povezane z njegovim ministrstvom.

"Kar se tiče mene, je to limonada, kar pa se tiče razmerja med Patrio in Steyrjem pa zgleda, da so tukaj neke zadeve, vendar gre to za industrijsko špijonažo in s tem ministrstvo za obrambo nima nič," je dejal Erjavec, ki ob tem dodaja, da se v času odkar je izbruhnila afera o osemkolesnikih ni izkazalo, da bi kdor koli podkupil koga z ministrstva za obrambo.

Erjavec tudi dopušča možnost, da je kak slovenski državljan sodeloval pri vohunjenju za Patrio glede konkurenčnega podjetja Steyr, pri tem pa zopet poudaril, da bi ga verjetno že zaslišali, če bi se izkazalo, da je bil vpleten kdo iz njegovega ministrstva.

Kot je znano, je časopis Dnevnik v soboto poročal, da je okrožno sodišče v Helsinkih 14. julija izdalo nalog za pridržanje dveh novih osumljencev v preiskavi prodaje oklepnikov Patrie Sloveniji. Prvi naj bi bil Wolf, drugi pa Hans Wolfgang Riedl, nekdanji zastopnik švicarske podružnice avstrijsko-ameriškega proizvajalca oklepnikov Steyr-Daimler-Pucha.

Oba sta osumljena storitve dveh kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem podkupnin v obdobju med januarjem 2004 in februarjem 2007. Riedla poleg tega finski organi sumijo še industrijskega vohunjenja.