Direktorja imenuje generalni direktor zavoda po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta. Foto: MMC RTV SLO
Direktorja imenuje generalni direktor zavoda po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta. Foto: MMC RTV SLO

Marko Filli, generalni direktor RTV Slovenija, na torkovi seji programskega sveta še ne bo razkril kandidatov za direktorja Radia Slovenija in direktorja Televizije Slovenija, ker je na razpis prispelo veliko število prijav. To bo storil na naslednji seji sveta.

Ker pa 31. avgusta 2010 poteče mandat zdajšnjima v. d.-jema direktorjev Jožetu Možini in Vinku Vasletu, bo Filli predlagal konkretna vršilca dolžnosti, ki bosta Radio Slovenija oziroma Televizijo Slovenija vodila do imenovanja novih direktorjev.

Imena so uradno še skrivnost
Na razpis je prispelo devet prijav, za direktorja televizije šest, za direktorja radia pa tri. S prijavljenimi je generalni direktor zavoda že opravil razgovor ali pa ga še bo.

Imena prijavljenih so uradno še skrivnost, v javnost pa so pricurljale informacije, da se za položaj direktorja med drugim potegujejo varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Miša Molk, nekdanji vodja Multimedijskega centra RTV SLO Zvezdan Martič in znani glasbenik Patrik Greblo.

Za direktorja Radia Slovenija se neuradno poteguje nekdanja urednica Vala 202 Darja Groznik, medtem ko je nekdanji direktor Radia Slovenija Miha Lampreht kandidaturo napovedal sam.