Foto: PGD Nova Gorica/FB/Andraž Pavlin
Foto: PGD Nova Gorica/FB/Andraž Pavlin

Gasilci in vsi, ki sodelujejo pri intervenciji na Krasu, se iskreno zahvaljujejo ljudem za izkazano skrb in podporo, za poslano hrano, vodo, energijske ploščice, sladkarije, so sporočili iz Civilne zaščite severna Primorska. Kot je za MMC dodal Ervin Čurlič, predstavnik intervencijskega štaba, bi večje količine pomoči lahko povzročile težave s skladiščenjem. Manjše težave v oskrbi so imeli le v nedeljo in deloma v ponedeljek.

Sorodna novica Znova gori na območju Cerja. Evakuacija iz vasi Temnica, Vojščica in Novelo.

Napredujoč požar na Krasu je v marsikom vzbudil željo po pomoči bližnjim prebivalcem in gasilcem, ki se z ognjem borijo že teden dni. Na družbenih omrežjih so tako zaokrožile številne pobude za zbiranje hrane in pijače.

Predsednik PGD Nova Gorica Endi Žarkovič je dejal, da so zbirna mesta za pomoč gasilski domovi, v katerih dežurajo prostovoljci, nato pa s civilno zaščito dovažajo hrano in pijačo na teren. Pomoč med drugim zbirajo v Šempetru pri Gorici in v Novi Gorici. Gasilcem pride prav predvsem pijača. Zaradi visokih temperatur ni dobrodošla pokvarljiva hrana, tudi sicer je trenutno ne primanjkuje.

Večina prostovoljnih gasilskih društev ima na spletnih straneh objavljene transakcijske račune, na katere je mogoče nakazati denarno pomoč. Gasilska društva k zbiranju denarne pomoči sicer niso pozvala.