Foto: BoBo
Foto: BoBo

V nagovoru, objavljenem na spletni strani stranke in družbenih omrežjih, je še poudaril, da so "zvišali plače, začeli gradnjo stanovanj in celo za planet nam ni vseeno".

"Jasno je, da je odpor vseh tistih, ki jim sedanje stanje ustreza, saj imajo od njega koristi, velik in da tudi zato resnica marsikdaj ne pride do ljudi," je dejal Golob in dodal, da tisti, ki veliko dela, tudi kdaj zgreši.

"Tudi mi nismo popolni in nikoli nismo trdili, da smo," je dejal Golob, a hkrati izrazil prepričanje, da "niso besede tiste, ki štejejo, ampak dejanja, teh pa je bilo v zadnjem letu ogromno".

Ob tem je še opozoril, da ne smemo pozabiti, v kakšni Sloveniji želimo živeti. "V Sloveniji, ki bo odprta, demokratična, ki temelji na spoštovanju in kjer sovražni govor ne bo imel mesta. V Sloveniji, ki bo solidarna do najšibkejših in kjer bo vsak, ki pomoč potrebuje, do te tudi prišel, ker je edino tako prav," je pojasnil.

Vladna koalicija pravi, da je enotna

Vladna koalicija, ki jo sestavljata še SD in Levica, zatrjuje, da je po številnih političnih preizkušnjah v preteklem letu še vedno trdna in enotna.

Iz opozicijskih SDS-a in NSi-ja je medtem slišati predvsem kritike o neučinkovitosti koalicijskega trojčka in ocene, da bodo od napovedanih reform ostale zgolj časovnice.

Rok Čakš in Antiša Korljan o izkupičku leto dni po volitvah

Janša: To ni v redu

Svoj pogled na prvo leto po volitvah je v oddaji Arena podal tudi predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša (SDS). Kritičen je bil do Golobove napovedi, da odslej ne bodo več javno obljubljali, ampak predstavljali rezultate. Janša je poudaril, da je vsakršna vlada dolžna napovedati nekatere ukrepe, še posebej ko gre za sistemske ukrepe in spremembe. Razgrniti jih mora javnosti, omogočiti javno razpravo in na podlagi odzivov pametno odločati.

Golobova vlada je po njegovi oceni šla iz ene skrajnosti v drugo. Najprej se je samo govorilo in nič naredilo, zdaj pa bodo nekaj naredili, šele zatem pa bo javnost za to izvedela. "To ni v redu," je izjavil.

Janša sicer ne verjame, da se bo odslej naredilo kaj veliko več kot do zdaj. Poudaril je, da ima Golobova vlada v parlamentu močno podporo, ki bi jo lahko izkoristila za učinkovito vladanje. Namreč, nikoli v zgodovini še ni imela ena sama stranka kar 41 poslanskih mandatov in večine že zgolj z eno dodatno stranko, pa za to še nima kaj veliko pokazati.

V oddajo je bil vabljen tudi Robert Golob, vendar so iz njegovega urada sporočili, da se zaradi drugih že dogovorjenih obveznosti ni mogel odzvati na vabilo.

Arena: Leto po volitvah
Leto dni od parlamentarnih volitev
Sorodna novica Zorko: Smo v obdobju razočaranja, ki sledi visokim pričakovanjem po rekordni zmagi na volitvah