Prispeli iz Črne gore. Foto: MMC RTV SLO
Prispeli iz Črne gore. Foto: MMC RTV SLO

Izredni let Podgorica–Ljubljana–Podgorica je organizirala Črna gora. Na povratnem poletu v Podgorico naj bi bilo 32 potnikov, so za Slovensko tiskovno agencijo sporočili z ministrstva za zunanje zadeve.

Zunanje ministrstvo je na Twitterju objavilo tudi poziv slovenskim državljanom, ki so v Indoneziji, naj nemudoma sporočijo svoj interes za odhod v Evropo s posebnim letalom, ki ga bo organizirala Poljska.

V preteklih dneh je na ljubljanskem letališču pristalo več letal s slovenskimi državljani, ki so zaradi pandemije novega koronavirusa obtičali v tujini in so se želeli vrniti v domovino.

Zunanje ministrstvo je s pomočjo diplomatsko-konzularnih predstavništev in v sodelovanju s predstavništvi drugih držav do zdaj pomagalo pri vrnitvi okoli 700 slovenskim državljanom.

Na zunanjem ministrstvu ob tem pozivajo državljane, ki so še v tujini in razmišljajo o odhodu domov, naj se za to odločijo čim prej, saj je možnosti za vrnitev vse manj.

Po podatkih MZZ-ja je v tujini še okoli 1000 slovenskih državljanov, ki jim njihovi sodelavci ves čas pomagajo pri iskanju rešitev za varno vrnitev domov.

O repatriaciji državljanov EU-ja, ki so zaradi pandemije novega koronavirusa obtičali v tujini, bodo danes na videokonferenci razpravljali tudi zunanji ministri povezave, med njimi slovenski zunanji minister Anže Logar.