Janković zagotavlja, da s snemanjem mestnih sej nima težav. Foto: BoBo
Janković zagotavlja, da s snemanjem mestnih sej nima težav. Foto: BoBo
Jernej Pavlin
Mestni svet Pavlinu ni dovolil, da bi snemal sejo. Foto: BoBo

Župan je na novinarski konferenci ponovno izpostavil, da sam nima težav s snemanjem sej ljubljanskega mestnega sveta. Zdi pa se mu zanimivo, da je pri glasovanju snemanje seje podprl le en svetnik iz vrst SDS-a. "To, kar si je privoščil Pavlin, je višek pobalinstva," je ponovil.

Tako po njegovih besedah zdaj čakajo na mnenje urada informacijskega pooblaščenca o snemanju sej mestnega sveta. Na podlagi tega mnenja bo, če bo to potrebno, spremenili poslovnik mestnega sveta, da bi omogočal snemanje in prenašanje sej. Če bodo to storili, bodo v sodelovanju s partnerjem poskrbeli za snemanje in prenos prek spletne strani MOL-a. Za prenos bi sicer morali informacijsko prilagoditi spletno stran, je pojasnil župan.

Poročali smo, da je bila ponedeljkova seja mestnega sveta prekinjena, potem ko je Janković svetnika SDS-a Jerneja Pavlina zaradi snemanja s kamero izključil s seje. Svetniki so na predlog Jankovića in po pozivu ene izmed mestnih svetnic najprej glasovali o tem, ali Pavlin lahko snema sejo, in izglasovali, da tega ne sme početi. Statutarno-pravna komisija je nato predstavila še svoje mnenje, ki pravi, da je snemanje občinskih sej dovoljeno le, če se svetniki s tem strinjajo.

Vevče za Jankovića še vedno najprimernejše
Janković se je dotaknil tudi problematične selitve Papirja servisa iz ljubljanskih Most v Vevče. Opozoril je, da v okolici obrata Papirja servisa v Vevčah ni stanovanjskih hiš. Če drži, da v Papirju servisu delajo le znotraj hale, potem bojazni za hrup v okolici ni, pravi župan, ki je bil tudi sam večkrat v hali. A odločbo sodišča je po njegovih besedah treba spoštovati.

Edina možnost je, da agencija za okolje na podlagi odločbe sodišča definira ponovno dovoljenje, v katerem bi določila dnevno količino dovoljenih odpadkov, je dejal župan. Predstavil je tudi nekatera gradbena dela, ki jih trenutno izvajajo v Ljubljani. Pojasnil je, da v novi parkirni hiši Kozolec trenutno izdelujejo podlago za temeljno ploščo, septembra prihodnje leto pa naj bi bila garaža odprta. Po županovih besedah je čakalna vrsta za to garažo izjemno dolga.

O preostalih gradbenih delih pravi, da potekajo tako, kot je bilo predvideno v časovnem načrtu, objavljenem junija. Časa je zmanjkalo le za dela na Ulici bratov Čebulj in Ulici bratov Kunovarjev za Bežigradom. "Vse, kar je bilo napovedano v datumih, mora biti končano. Če se kaj zalomi, mora biti pa obrazloženo, zakaj je do zamude prišlo," je še dejal.