Janković je opustil pogovore z Lipo. Foto: BoBo
Janković je opustil pogovore z Lipo. Foto: BoBo


Janković je po današnji seji sveta stranke pojasnil, da se s stranko Lipa o povezovanju ne bodo več pogovarjali, saj imata stranki preveč različna programska stališča. Glede morebitnega povezovanja so po Jankovićevih besedah govorili le z omenjenimi tremi strankami. Z Demokratsko stranko Slovenije (DS) in LDS-om pa bodo pogovore o morebitnem povezovanju nadaljevali, saj so si po njihovi oceni programsko blizu.

Janković je ob tem znova izpostavil, da so vrata PS-ja odprta vsem. "Tudi mislim, da tisti, ki nam očitajo izključevanje, lahko ugotovijo, da gremo v obratno smer. Pripravljeni smo se pogovarjati o povezavi," je dejal. So pa povezave z drugimi strankami po Jankovićevih besedah mogoče pod pogojem, da velja program PS-ja.
Sprejmi ali pusti
Glede morebitnega povezovanja s stranko Verjamem, katere predsednik je Igor Šoltes, je Janković dejal, da je na pogovorih dobrodošel "vsak, ki je pripravljen sprejeti program PS-ja in vrednote, ki jih zagovarjamo".

O morebitnem povezovanju s koprskim županom Borisom Popovičem pa je prvak PS-ja pojasnil, da je Popovič uspešen župan, a da je tudi obsojen na prvi stopnji. "Pri tem je treba upoštevati oba argumenta. Pogovori o sodelovanju s katerim koli županom bodo tekli prihodnji teden," je še dejal. Na predčasnih parlamentarnih volitvah bo kandidiralo vseh 14 poslank in poslancev PS-ja. Do volitev pa bo svet stranke zasedal vsak teden, je še napovedal Janković.