Zmago Jelinčič:
Zmago Jelinčič: "Veliki brat opazuje vse." Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Predsednik SNS-a Zmago Jelinčič je pred novinarji pojasnil, zakaj meni, da je slovensko sodstvo v večini politično motivirano. Po njegovem mnenju želijo na ta način diskreditirati in oslabiti opozicijo in poslance, ki niso po meri vladajoče politike.

Jelinčič preganjan zaradi besede "Cigani"
Predstavil je tudi dva primera dvojnih meril slovenskega sodstva, ki se je po njegovih besedah v dveh ovadbah razžalitve izreklo popolnoma drugače.

V prvem primeru je predstavil obtožni predlog zoper njega, ko je v oddaji Piramida na RTV-ju uporabljal besedo "Cigani". V tem primeru je sodišče začelo kazenski postopek zaradi kaznivega dejanja zbujanja sovraštva, razdora ali nestrpnosti, ki temelji na kršitvi načela enakosti.

V drugem primeru pa je Jelinčič vložil ovadbo zaradi razžalitve proti Urbanu Vehovarju, ki je v dnevniku Finance v članku z naslovom "Državni zbor bi morali zravnati z zemljo" stranke DeSUS, SLS in SNS označil za stranke, namenjene ozkim interesom in koruptivnim poslom njihovih funkcionarjev. Sodišče je ta primer zavrnilo z obrazložitvijo, da "naznanjeno dejanje ni kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti".

Poskušajo utišati opozicijo
Jelinčič je komentiral tudi hišno preiskavo pri poslancu Andreju Magajni. Pojasnil je, da so nekateri člani SD-ja Magajno opozorili, naj se pazi, da se mu ne bo kaj zgodilo.

"Tudi mene so nekateri visoki koalicijski funkcionarji opozarjali in sedaj ima Magajna preiskavo, jaz pa vabilo na glavno obravnavo. Tukaj ni slučajev, to je načrtno delo. Nedvomno je vse v funkciji utišanja poslancev in izničenja opozicije, začelo se je s Prijateljem in je uspelo, nadaljuje se z Magajno in mano. Poskušajo odstraniti Janšo z afero Patria," je prepričan.

Dodaja še, da je Slovenija na nivoju Miloševićeve Srbije, le da je Srbija takrat imela večje finančne zaloge, kot jih ima Slovenija danes.