"Osnovni cilj Pahorja v zadnjem letu je, da se uniči kakršna koli alternativa znotraj levega bloka, ker je prepričan, da je zmaga samo njegova, in ga najbolj boli možnost, da bi nekdo drug užil to zmago," meni nekdanji Pahorjev svetovalec. Foto: MMC RTV SLO
Politično vrenje v jeseni?


V Liberalni akademiji so zapisali, da levica ni izgubila volivcev, ampak so volivci izgubili levico. Zato je treba levico preoblikovati ali ponuditi nekaj novega, so prepričani. Cveta Zalokar Oražem, nekdanja članica Zaresa, je prepričana, da se to lahko naredi zgolj z ustanovitvijo nove stranke, in še dodaja, da "se to pravzaprav že dogaja". Prav tako meni, da bi novoustanovljena stranka lahko nastopila že na naslednjih volitvah.

Tudi Blaž Kavčič iz LDS-a je potrdil, da so "ta trenutek stvari zelo živahne". Povedal je, da ima veliko razgovorov s predstavniki manjših in tudi pomembnejših strank, vendar pa imen še ni želel razkriti, je za TV Dnevnik poročala Jelena Aščić.

Sebastjan Jeretič, nekdanji svetovalec Boruta Pahorja, glede uspeha nove stranke ni tako optimističen. Meni, "da bo prej prišlo do "klanja" v levem bloku, in dodaja, da je "osnovni cilj Pahorja v zadnjem letu ta, da se uniči kakršna koli alternativa znotraj levega bloka, ker je prepričan, da je zmaga samo njegova, in ga najbolj boli možnost, da bi nekdo drug užil to zmago".

Javnomnenjska raziskava kaže na priljubljenost Jankovića
Kot konkurenta Pahorju je Jeretič izpostavil Zorana Jankovića, saj ima po njegovih besedah velik potencial. Vseeno pa meni, da Pahor tega ne bo dopustil.

Javnomnenjska anketa Ninamedie, ki jo bo v petek objavila Mladina, kaže, da si večina vprašanih volivcev levih strank želi na mestu Pahorja videti prav Jankovića, ki pa vztrajno zanika, da bi ga to zanimalo, je še poročala Aščićeva.

Politično vrenje v jeseni?