NSi je liste za lokalne volitve vložil v 190 občinah, stranka ima 55 kandidatov za župana Foto: MMC RTV SLO
NSi je liste za lokalne volitve vložil v 190 občinah, stranka ima 55 kandidatov za župana Foto: MMC RTV SLO

Novinarske konference o pripravah na lokalne volitve sta se udeležila še kandidatka NSi-ja za ljubljansko županjo Mojca Kucler Dolinar in evropski poslanec Lojze Peterle. NSi je liste vložil v 190 občinah, stranka ima 55 kandidatov za župana, sedem članov pa kandidira s širšo podporo strank. Poleg tega NSi v trinajstih občinskih odborih podpira SDS, v trinajstih SLS, v enem pa DeSUS. "Možnost, da lahko glasujejo za NSi, smo ponudili 97,6 % slovenskih volivcev," je poudarila Novakova.

Novakova je še dodala, da se v stranki s zdajšnjim načinom vodenja Ljubljane ne strinjajo, še posebej ne pri odpiranju ideoloških vprašanj, ter s postavljanjem spomenikov in poimenovanjem ulic, prav tako pa jih moti, "da se župan hvali s projekti, ki imajo veliko dolgov in jih bodo morali odplačevati prihodnji rodovi".

"Naši kandidati so ljudje, pripravljeni delati za skupno dobro, kar izkazujejo s svojim delom na različnih področjih, predvsem pa s svojim delom v četrtnih skupnostih," je izpostavila Kucler Dolinarjeva.