Nosilka liste in hkrati tudi županska kandidatka Zofija Mazej Kukovič iz SDS-a, kjer menijo, da so edina stranka, ki
Nosilka liste in hkrati tudi županska kandidatka Zofija Mazej Kukovič iz SDS-a, kjer menijo, da so edina stranka, ki "Jankoviću ničesar ne dolguje". Foto: BoBo


Lista SDS-a za mestni svet prinaša svežino, medgeneracijsko solidarnost, ima ambiciozen razvojni program ter predstavlja drugačen način vodenja - ne bo samo podpora županovim dekretom, je dejal kandidat Žiga Turk, podpredsednik ljubljanskega mestnega odbora. Na ljubljanskih lokalnih volitvah za različne položaje kandidira prek 350 kandidatov, od tega 45 za mestni svet. Nosilec liste je sicer tudi županska kandidatka Zofija Mazej Kukovič, sledijo pa še Anže Logar, Mojca Škrinjar, Dragutin Mate, Mirko Brnič Jager, Pavla Morekar, Marko Šiška, Jožica Virant, Jernej Pavlin, Roman Kolar, Ida Medved, Anton Gode, Janez Moškrič in drugi.
V skladu s programom bodo "zagrizli v probleme, ki se že desetletja odlagajo", sanacijo stavb in komunalne infrastrukture, trajnostni razvoj energetike in prometa. Absurd je, da slabše kot so izolirane stavbe, bolje mestna Energetika služi, je prepričan Turk. V ljubljanskem SDS-u bodo nasprotovali prekomernemu zadolževanju, še posebej za vzdrževanje propadlih finančnih konstrukcij in ne bodo dopustili, da se bo te propadle projekte financiralo s 150 % dražjo komunalo, pretiranim kaznovanjem kolesarjev in podobnim. Turk je pozval k podpori referendumu o prostorskem načrtu, saj da mesto "nujno potrebuje tak prostorski načrt, ki bo upošteval tehtne premisleke in ne bo povečeval poplavne ogroženosti".