Zalar pravi, da program ljubljanskega LDS-a poudarja predvsem  kulturo, promet, informacijsko tehnologijo, okolje, varnost in zdravje. Foto: LDS
Zalar pravi, da program ljubljanskega LDS-a poudarja predvsem kulturo, promet, informacijsko tehnologijo, okolje, varnost in zdravje. Foto: LDS

Pravi, da je poudarek programa LDS-a, na katerega se je v precejšnji meri naslanjal Jankovićev program, predvsem na področjih kulture, prometa, informacijske tehnologije, okolja, varnosti in zdravja.

LDS podpira Jankovića
Nosilec svetniške liste stranke bo Slavko Ziherl, LDS pa pri kandidaturi podpira zdajšnjega župana Zorana Jankovića. Zalar pravi, da so izkušnje pri sodelovanju z Jankovićem pozitivne, zato si bodo tudi v prihodnje prizadevali za konstruktiven dialog. Predsednik ljubljanskega LDS-a Aleš Zalar je še zanikal, da bi se že dogovarjali o kakšni funkciji v novi sestavi mestnega sveta.

Ziherl je o ureditvi zdravstva v prestolnici dejal, da mesto poleg negovalne bolnišnice, preventivnih programov za preprečevanje kroničnih bolezni, povečanja služb za nego starostnikov na domu in domov za starejše potrebuje tudi ureditev mreže lekarn v Ljubljani ter program zgodnjega odkrivanja ljudi, ki zbolijo za depresijo.

Bi morala biti kultura v Ljubljani dostopna vsem?
Slavko Slak, ki tudi kandidira za mestnega svetnika, opozarja, da morajo biti načrti za izboljšanje na področjih prometa in onesnaženosti zraka izvedljivi v relativno kratkem času. Med drugim je treba iskati boljše razmere za kolesarstvo in javni promet, meni.

Kandidatki za mestno svetnico Sonja Kralj Bervar in Barbara Rajgelj sta med drugim poudarili, da si v LDS-u želijo, da bi bila kultura v Ljubljani dostopna vsem in bi bilo mesto odprto za vse skupine prebivalcev.