Pol ure časa bodo imeli gostje na voljo, da zapustijo lokale, v katerih strežejo "le preproste jedi, pijače in napitke", kot so kavarne, slaščičarne, okrepčevalnice ali bari, do dodatne ure pa bodo imeli čas, da zapustijo gostinske obrate, v katerih strežejo tudi zahtevnejše jedi, kot so restavracije, gostilne ali kmetije, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.
Vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin je na novinarski konferenci o aktualnem dogajanju, povezanim z novim koronavirusom poudaril: "Gostov ni treba poditi oz. metati iz lokala." Ob tem je dejal, da so s spremembami sledili predlogom gostinskega sektorja in odlok "naredili bolj življenjski".
Časovna omejitev do 22.30 pa se ne nanaša na samo pripravo in dostavo jedi in pijač, dejavnosti strežbe jedi in pijač v sobe oziroma v druge oblike nastanitvenih enot, kot so npr. apartmaji. Prav tako se te omejitve ne nanašajo na osebni prevzem jedi in pijač.
Nespremenjen pa ostaja člen odloka, ki določa, da ostajajo diskoteke in nočni klubi zaprti.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje