Drži LDS premierja Pahorja v šahu, se sprašuje SDS? Foto: DZ
Drži LDS premierja Pahorja v šahu, se sprašuje SDS? Foto: DZ

Ministrstvo tako zavrača navedbe SDS-a, da je Katarina Kresal s trditvijo, da ministrstvo vpogleda v finančni del pogodbe ni imelo, med interpelacijo načrtno zavajala javnost in koalicijske partnerje, kar je SDS zapisal na svoji spletni strani.

V kaj so imeli vpogled in v kaj niso imeli vpogleda?
Kot je znano, je ministrica za notranje zadeve med obravnavo interpelacije v državnem zboru dejala, da je imelo ministrstvo vpogled le v pravne elemente pogodbe, finančni elementi pa naj bi bili kot del poslovne skrivnosti prikriti. A MNZ je po ponedeljkovem poročanju POP TV-ja potrdil, da je imelo ministrstvo januarja vpogled tudi v del pogodbe, ki je vezana na čas lizinga, kar predstavlja poslovni del pogodbe in kar sta Kresalova in ministrstvo sicer zanikala. MNZ zdaj trdi, da so bili pri njihovem vpogledu v pogodbo 12. januarja letos finančni podatki prikriti, podatki o času trajanja (omejen naj bi bil na 240 obrokov) lizinga pa ne.

SDS: Pahor naj Kresalovo razreši
SDS kljub temu meni, da je bilo "ministrici Katarini Kresal pred podpisom pogodbe znano, da bo ministrstvo preko najemnine njenemu prijatelju Pogačarju plačevalo bistveno več, kot znaša njegov lizingobrok", so zapisali na spletni strani stranke. Stranka je prepričana, da bi moral premier Borut Pahor zaradi omenjenega razkritja predlagati razrešitev Kresalove, sicer je po mnenju stranke "vedno bolj utemeljeno vprašanje, s čim LDS oziroma Katarina Kresal drži predsednika vlade v šahu". Stranka meni tudi, da je koalicija s podporo Kresalovi pri interpelaciji "breme njenih laži, napak in klientelističnega delovanja prevzela nase".