ZZZS ne pričakuje tehničnih težav, za napake na karticah pa pravijo, da ne odgovarjajo. Foto: RTV SLO
ZZZS ne pričakuje tehničnih težav, za napake na karticah pa pravijo, da ne odgovarjajo. Foto: RTV SLO

Mogoče težave so tri. Na kartici ni zapisanega nobenega zdravstvenega zavarovanja, čeprav je bilo to sklenjeno, na kartici je zapisano neveljavno zdravstveno zavarovanje, tretja težava pa je lahko ta, da je na kartici zapisanih več dopolnilnih zavarovanj, je poročal časopis Dnevnik.

Na ZZZS-ju odgovarjajo, da za napake ne odgovarjajo, saj so za zapis odgovorni na Vzajemni. Tam pa pravijo, da bodo v primeru doplačila pri zdravniku zaradi napak denar povrnili, še poroča Dnevnik.

Vabimo vas, da nam izkušnje z zdravstveno kartico ob prehodu na novo zavarovalnico s 1. marcem sporočite na naslov teletext@rtvslo.si. Pripišite še svojo telefonsko številko, da vas lahko o tem tudi podrobneje povprašamo.
Vzajemna pojasnjuje, da bodo težave lahko imeli tisti, ki ne vedo, da so zavarovanje odpovedali. To se zgodi v primeru, ko so v imenu zavarovancev zavarovanje prekinili v konkurenčni zavarovalnici.

Na Zavodu za zdravstveno zavarovanje so še zagotovili, da tehničnih težav ne bo, saj naj bi bil sistem dovolj prepusten, ocenjujejo pa tudi, da ne bodo kartic potrjevali vsi hkrati.